Ingrediënten
Schaal
- 8 groene aspergetips (ca. 50 gr)
- 100 gr aardbeien
- 1/2 avocado
- 150 gr rucola slamelange
- 2 el balsamicoazijn (optioneel)
- 2 el olijfolie
- 150 gr zachte geitenkaas
- handje verse basilicum
- handje walnoten
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een grillpan of koekenpan. Voeg de asperges toe en bak ze beetgaar, ongeveer 4 minuten. Laat ze daarna even afkoelen.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd elke aardbei doormidden of in plakjes. Snijd vervolgens de avocado in blokjes en de gebakken asperges in kleinere stukken.
- Verdeel de slamelange over 2 borden en besprenkel met olijfolie. Verdeel de avocado, aardbeien en asperges over de borden. Brokkel ten slotte de geitenkaas in kleinere stukjes en verdeel dit ook over de salade.
- Garneer de salade met verse basilicum, walnoten en eventueel balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 435
- Vetten: 38
- Koolhydraten: 5,8
- Vezels: 3,9
- Eiwitten: 15,7