Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met aardbeien en geitenkaas.

Salade met aardbeien en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 8 groene aspergetips (ca. 50 gr)
  • 100 gr aardbeien
  • 1/2 avocado
  • 150 gr rucola slamelange
  • 2 el balsamicoazijn (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • handje verse basilicum
  • handje walnoten
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grillpan of koekenpan. Voeg de asperges toe en bak ze beetgaar, ongeveer 4 minuten. Laat ze daarna even afkoelen.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd elke aardbei doormidden of in plakjes. Snijd vervolgens de avocado in blokjes en de gebakken asperges in kleinere stukken.
  3. Verdeel de slamelange over 2 borden en besprenkel met olijfolie. Verdeel de avocado, aardbeien en asperges over de borden. Brokkel ten slotte de geitenkaas in kleinere stukjes en verdeel dit ook over de salade.
  4. Garneer de salade met verse basilicum, walnoten en eventueel balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 38
  • Koolhydraten: 5,8
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 15,7