Ingrediënten
Schaal
- 75 gr (rucola)slamelange
- 1 pakje buffelmozzarella (125 gr uitlekgewicht)
- 1 trostomaat
- 25 gr groene pesto
- 1 el olijfolie
- balsamicoazijn (optioneel)
- handje walnoten
- optioneel: prosciutto of gerookte kip
- verse basilicum ter decoratie
Bereidingswijze
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in evengrote plakjes. Maak de tomaat schoon en snijd deze ook in plakjes.
- Voeg de slamelange toe aan een kom of diep bord en voeg de helft van de pesto toe. Meng dit even door elkaar en voeg dan de gesneden tomaat, mozzarella toe. Verdeel de rest van de pesto over de mozzarella.
- Hak de walnoot in kleinere stukken en voeg dit samen met de basilicum toe aan de salade. Voeg optioneel voor extra vulling prosciutto / parmaham of gerookte kip toe. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 664
- Vetten: 60,9
- Koolhydraten: 4,1
- Vezels: 3,2
- Eiwitten: 23,9