Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met buffelmozzarella en tomaat

Salade met buffelmozzarella, tomaat en pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 5
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 75 gr (rucola)slamelange
  • 1 pakje buffelmozzarella (125 gr uitlekgewicht)
  • 1 trostomaat
  • 25 gr groene pesto
  • 1 el olijfolie
  • balsamicoazijn (optioneel)
  • handje walnoten
  • optioneel: prosciutto of gerookte kip
  • verse basilicum ter decoratie

Bereidingswijze

  1. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in evengrote plakjes. Maak de tomaat schoon en snijd deze ook in plakjes.
  2. Voeg de slamelange toe aan een kom of diep bord en voeg de helft van de pesto toe. Meng dit even door elkaar en voeg dan de gesneden tomaat, mozzarella toe. Verdeel de rest van de pesto over de mozzarella.
  3. Hak de walnoot in kleinere stukken en voeg dit samen met de basilicum toe aan de salade. Voeg optioneel voor extra vulling prosciutto / parmaham of gerookte kip toe. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 664
  • Vetten: 60,9
  • Koolhydraten: 4,1
  • Vezels: 3,2
  • Eiwitten: 23,9