Salade met feta en aubergine.

Salade met gegrilde aubergine en feta

Nu de zomer is aangebroken en het weer steeds mooier wordt, merk ik zelf dat ik vaker neig naar een salade als lunch. Salades zijn super makkelijk om te maken, fris, voedzaam en gezond! Vaak maak ik een basissalade met gerookte kip of een ei, maar dit keer heb ik iets speciaals gemaakt: een koolhydraatarme salade met gegrilde aubergine en feta!

Salade met aubergine maken
De smaakmakers in deze salade zijn aubergine, feta kaas, ras el hanout en tahin. Deze ingrediënten worden vaak gebruikt in de Marokkaanse keuken en passen goed bij elkaar. De aubergine gekruid met ras el hanout bak je in de grillpan. Je wilt de aubergine niet te kort bakken, want dan kan de bittere smaak overheersen. De topping van feta en tahin geeft je salade een lekker hartig en fris smaakje.

Feta kom je in de supermarkt tegen in meerdere varianten. Kies het liefst feta gemaakt van schapen-geitenmelk in plaats van witte kaas gemaakt van koemelk. Feta van gefermenteerde schapen en/of geitenmelk is rijk aan calcium, vitamine B12 en D. Het is eiwitrijk en bevat probiotica (goede bacteriën die de darm voeden) en zijn daardoor heel goed voor de darmgezondheid. Feta werkt ontstekingsremmend, verlaagt het ‘slechte’ cholesterol en beschermd tegen hart- en vaatziekten. 

Tips
Heb je veel honger of heb je meer eiwitten nodig? Voeg eventueel een paar kiphaasjes of gebakken tofu aan toe. Marineer de kiphaasjes of tofu met ras el hanout kruiden en bak ze in de pan. Door deze toevoeging krijg je extra eiwitten binnen, die zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met feta en aubergine.

Salade met gegrilde aubergine en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch
  • Keuken: Marokkaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr babyspinazie
  • 3 el tahin
  • 150 gr feta
  • 4 el granaatappelpitjes
  • verse munt
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes en smeer in met olijfolie, peper, zout en ras el hanout. Verwarm een grillpan boven een middelhoog vuur. Voeg de aubergine plakken toe en gril deze mooi bruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en verdeel de babyspinazie over twee borden. Verdeel per bord een halve eetlepel tahin over de spinazie en meng dit goed door elkaar.
  3. Verdeel nu de komkommer, aubergine plakken, feta en granaatappelpitjes over de borden. Pluk een paar muntblaadjes en scheur deze in stukjes uit over de salade. Garneer de salade tot slot met 1 el tahin en citroensap per bord.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 407
  • Vetten: 31,9
  • Koolhydraten: 9,6
  • Eiwitten: 18,3
Salade met feta en aubergine.

1 reactie

  1. Ontzettend lekker. Tweede keer al dat ik het gemaakt heb.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*