Ingrediënten
Schaal
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie
- 2 tl ras el hanout kruiden
- 1/2 komkommer
- 100 gr babyspinazie
- 3 el tahin
- 150 gr feta
- 4 el granaatappelpitjes
- verse munt
- 1/2 citroen
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes en smeer in met olijfolie, peper, zout en ras el hanout. Verwarm een grillpan boven een middelhoog vuur. Voeg de aubergine plakken toe en gril deze mooi bruin en gaar.
- Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en verdeel de babyspinazie over twee borden. Verdeel per bord een halve eetlepel tahin over de spinazie en meng dit goed door elkaar.
- Verdeel nu de komkommer, aubergine plakken, feta en granaatappelpitjes over de borden. Pluk een paar muntblaadjes en scheur deze in stukjes uit over de salade. Garneer de salade tot slot met 1 el tahin en citroensap per bord.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 407
- Vetten: 31,9
- Koolhydraten: 9,6
- Eiwitten: 18,3