Ingrediënten
Schaal
- 2 rode bieten
- 1/2 bloemkool
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 gr lamsgehakt of rundergehakt
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl sumak
- 3 el olijfolie
- 75 gr rucola slamelange
- 2 el tahin
- 2 takjes verse munt
- 2 el granaatappelpitjes
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de rode biet en snijd deze in schijfjes of blokjes. Leg de biet op de bakplaat en sprenkel er wat olijfolie overheen.
- Bak de gesneden rode biet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen verder met het snijden van de bloemkool in kleine roosjes en de venkel in kleine reepjes. Voeg de gesneden bloemkool en venkel na 20 minuten bakken toe aan de bakplaat met de rode biet.
- Besprenkel de venkel en bloemkool met wat olijfolie. Kruid de groente met 1 tl gedroogde tijm, peper en zout. Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden en doe de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 20 minuten.
- Maak ondertussen de gehaktspiesjes. Pel een teentje knoflook en snijd deze fijn. Voeg de knoflook samen met het gehakt toe aan een kom. Voeg alle gedroogde kruiden toe aan de kom en kneed met de handen goed door elkaar.
- Vorm van het vlees 2 langwerpige stukken en rijg hier een satéstokje doorheen. Zet een grillpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de spiesjes in ca. 5 tot 10 minuten gaar en rondom goudbruin.
- Haal de groente uit de oven en bedek de bodem van 2 borden met de rucola slamelange. Verdeel de bloemkool, rode biet en venkel over de borden en leg hier het gehaktspiesje op.
- Garneer de salade met tahin, verse munt en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 580
- Vetten: 41,4
- Koolhydraten: 9,6
- Vezels: 8,7
- Eiwitten: 38