Ingrediënten
Schaal
- 1 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 125 gr champignons
- 2 el olijfolie
- 1 stengel bosui
- handje pistachenoten
- 2 blikjes tonijn, in olijfolie
- mayonaise (optioneel)
- 100 gr ijsbergsla
- 1 avocado
- verse dille
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Snijd de aubergine, courgette en paprika in plakjes en de champignons in vieren.
- Leg de groente op een bakplaat en druppel er olijfolie overheen en kruid met zout en peper. Meng goed, zodat de olie evenredig is verdeeld. Bak de groente 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de bosui fijn en de pistachenoten grof. Hou wat achter voor de garnering en meng de rest met de tonijn. Voeg peper en zout toe. Je kunt wat mayonaise of yoghurt toevoegen als je de tonijn romiger wilt.
- Snijd de ijsbergsla en avocado in stukjes en verdeel over 2 borden. Haal de gegrilde groenten uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de tonijn en garneer met olijfolie, verse dille en de overige bosui en pistachenoten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 402
- Vetten: 23,9
- Koolhydraten: 9,2
- Vezels: 7,7
- Eiwitten: 33,5