Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met geitenkaas, gegrilde wortel en vijg.

Salade met geitenkaas, gegrilde wortel en vijg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Salade

  • 2 stuks winterpeen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 stengel bosui
  • 1 vijg
  • 1 avocado
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 25 gr pecannoten
  • 50 gr rucola
  • 200 gr geitenkaas
  • 10 gr verse basilicum

Dressing

  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1/2 el balsamico
  • 1 el water
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Schil de wortels en snijd deze in repen. Meng de wortel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak de wortel 30 minuten in de voorverwarmde oven, zet de laatste minuten eventueel nog even de grillstand aan. Je kunt de wortel ook in de airfryer bakken.
  3. Snijd ondertussen de bosui in dunne plakjes, de vijg in plakjes, de avocado in blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
  5. Rooster de pecannoten in een pannetje en zet opzij.
  6. Verdeel de rucola over 2 borden en verdeel er ook de vijg, avocado, granaatappel en bosui over.
  7. Haal de wortels uit de oven en verdeel over de borden. Brokkel de geitenkaas en de pecannoten over de borden.
  8. Garneer met de dressing en verse basilicum. Voeg eventueel nog extra peper en zout toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 590
  • Vetten: 50,6
  • Koolhydraten: 13,9
  • Vezels: 6,7
  • Eiwitten: 16,1