Ingrediënten
Schaal
Salade
- 2 stuks winterpeen
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 stengel bosui
- 1 vijg
- 1 avocado
- 2 el granaatappelpitjes
- 25 gr pecannoten
- 50 gr rucola
- 200 gr geitenkaas
- 10 gr verse basilicum
Dressing
- 1 el tahin (sesampasta)
- 1/2 el balsamico
- 1 el water
- 1/4 tl knoflookpoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Schil de wortels en snijd deze in repen. Meng de wortel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de wortel 30 minuten in de voorverwarmde oven, zet de laatste minuten eventueel nog even de grillstand aan. Je kunt de wortel ook in de airfryer bakken.
- Snijd ondertussen de bosui in dunne plakjes, de vijg in plakjes, de avocado in blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
- Rooster de pecannoten in een pannetje en zet opzij.
- Verdeel de rucola over 2 borden en verdeel er ook de vijg, avocado, granaatappel en bosui over.
- Haal de wortels uit de oven en verdeel over de borden. Brokkel de geitenkaas en de pecannoten over de borden.
- Garneer met de dressing en verse basilicum. Voeg eventueel nog extra peper en zout toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 590
- Vetten: 50,6
- Koolhydraten: 13,9
- Vezels: 6,7
- Eiwitten: 16,1