Salade met gerookte zalm, avocado en dille dressing.

Salade met gerookte zalm en avocado

Vandaag heb ik een heerlijke salade met gerookte zalm en avocado gemaakt. Deze gezonde salade is ideaal voor als je een keertje geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. De salade is namelijk super makkelijk om te maken en binnen 10 minuten klaar. Bij de salade kun je een dille dressing serveren, maar deze kun je ook weglaten of vervangen door een kant-en-klare dressing. Met dit recept maak je een salade voor 2 personen. Een portie van de salade bevat slechts 5,5 gr koolhydraten. Door de lage hoeveelheid koolhydraten is deze salade met zalm en avocado ook geschikt om te eten bij het volgen van een streng koolhydraatarm of keto dieet.

Tips:
Je kunt de salade serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het diner. De salade is lekker licht, maar door de warmgerookte zalm en avocado ook erg vullend. De warmgerookte zalm kun je eventueel vervangen door gerookte zalmblokjes of gebakken zalm. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met gerookte zalm, avocado en dille dressing.

Salade met gerookte zalm en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Salade:

  • 125 gr gerookte zalmfilet of moot
  • 100 gr radijs
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 75 gr rucola slamelange
  • optioneel: komkommer

Dille dressing:

  • 30 ml mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el appelcider azijn
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el verse of gedroogde dille
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote plank de radijs in plakjes, de avocado in stukjes en de uien in ringen. Verdeel vervolgens de gesneden groente en rucola slamelange over twee borden. Snijd de zalmmoot in kleine stukjes en verwarm de stukjes kort in de magnetron. Je kunt de zalmstukjes ook koud serveren.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingredienten in een bakje met een garde door elkaar te kloppen. Verdeel de verwarmde zalmstukjes over de twee borden en besprenkel de salade met de dille dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de salade
  • Calorieën: 405
  • Vetten: 34,5
  • Koolhydraten: 5,5
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 16,2
Salade met gerookte zalm, avocado en dille dressing.

7 Reacties

  1. Erg lekkere salade voor een zomerse avond!






    Reageer
  2. Errug lekker en gezond, beslist een keertje proberen !!!






    Reageer
  3. Heerlijk, gewoon gerookte zalm van de LIDL gebruikt!






    Reageer
  4. Heerlijke salade, lekker en gezond. Heb zelf zalm gerookt in mijn rookoventje, lauwwarm geserveerd, helemaal super. Zeker voor herhaling vatbaar!!






    Reageer
  5. Heerlijke salade. Heb hem al een aantal keren gemaakt en ga hem op mijn verjaardag serveren.






    Reageer
  6. Toppertje deze. We hebben hem gegeten als avondeten, smaakt super en vult goed. Dank voor de recepten!






    Reageer
  7. Deze salade is echt gruwelijk lekker. Maak hem 2-3 keer in de week als lunch. Dank voor het recept.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*