Ingrediënten
Schaal
- 1 kipfilet (200 gr)
- 1/2 el Italiaanse kruiden
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 10 cherrytomaten
- 40 gr mango
- 1/2 avocado
- 2 snack komkommers
- 100 gr babyspinazie
- handje alfalfa (optioneel)
- 1 klein teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 el limoensap
- zout en peper
- verse basilicum (garnering)
- verse munt (garnering)
Bereidingswijze
- Kruid de kip met Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de kip rondom goudbruin. Zet het vuur laag en de deksel op de pan en bak zachtjes gaar.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango, avocado en komkommer in plakjes.
- Voeg de spinazie toe aan een diep bord. Verdeel hier de cherrytomaten, mango, avocado, komkommer en alfalfa overheen.
- Pers de knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing.
- Snijd de kip in plakjes en leg over de salade.
- Garneer met verse basilicum, munt en dressing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: Hele salade
- Calorieën: 665
- Vetten: 40,5
- Koolhydraten: 12,7
- Vezels: 9,5
- Eiwitten: 54,1