Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met kip en mango.

Salade met kip en mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 1 kipfilet (200 gr)
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 10 cherrytomaten
  • 40 gr mango
  • 1/2 avocado
  • 2 snack komkommers
  • 100 gr babyspinazie
  • handje alfalfa (optioneel)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • zout en peper
  • verse basilicum (garnering)
  • verse munt (garnering)

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de kip rondom goudbruin. Zet het vuur laag en de deksel op de pan en bak zachtjes gaar.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango, avocado en komkommer in plakjes.
  4. Voeg de spinazie toe aan een diep bord. Verdeel hier de cherrytomaten, mango, avocado, komkommer en alfalfa overheen. 
  5. Pers de knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing.
  6. Snijd de kip in plakjes en leg over de salade.
  7. Garneer met verse basilicum, munt en dressing. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: Hele salade
  • Calorieën: 665
  • Vetten: 40,5
  • Koolhydraten: 12,7
  • Vezels: 9,5
  • Eiwitten: 54,1