Ingrediënten
Schaal
Salade
- 20 gr pijnboompitten
- 1 el olijfolie of boter
- 2 kipfilets (250 gr)
- 150 gr slamelange met rucola
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 2 rode bieten (180 gr)
- verse peterselie
- zout en peper naar smaak
- bosui (optioneel)
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el tahin
- 2 el citroensap
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan boven een laag vuur. Houd de pan goed in de gaten, want de pitten kunnen snel verbranden.
- Kruid de kipfilet met peper en zout of je favoriete kruidenmix. Verwarm een el olijfolie of boter in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen de dressing. Meng de ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat extra olijfolie of citroensap toe als je de saus dunner wilt.
- Snijd vervolgens de avocado door de helft, ontpit en snij in blokjes. Snijd de komkommer, rode biet en gebakken kipfilet in schijfjes.
- Verdeel de sla over twee borden en verdeel de avocado, komkommer en rode biet over de sla. Doe dit ook met de gesneden kipfilet
- Garneer de salade met de dressing, verse peterselie, pijnboompitten en eventueel bosui.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 591
- Vetten: 43,2
- Koolhydraten: 8,4
- Vezels: 9,2
- Eiwitten: 37,8