Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met rode biet en avocado.

Salade met rode biet, kip en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal

Salade

  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 el olijfolie of boter
  • 2 kipfilets (250 gr)
  • 150 gr slamelange met rucola
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 2 rode bieten (180 gr)
  • verse peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • bosui (optioneel)

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el tahin
  • 2 el citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan boven een laag vuur. Houd de pan goed in de gaten, want de pitten kunnen snel verbranden.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout of je favoriete kruidenmix. Verwarm een el olijfolie of boter in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar.
  3. Maak ondertussen de dressing. Meng de ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat extra olijfolie of citroensap toe als je de saus dunner wilt. 
  4. Snijd vervolgens de avocado door de helft, ontpit en snij in blokjes. Snijd de komkommer, rode biet en gebakken kipfilet in schijfjes.
  5. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de avocado, komkommer en rode biet over de sla. Doe dit ook met de gesneden kipfilet
  6. Garneer de salade met de dressing, verse peterselie, pijnboompitten en eventueel bosui. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 591
  • Vetten: 43,2
  • Koolhydraten: 8,4
  • Vezels: 9,2
  • Eiwitten: 37,8