Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met forelfilet, gerookte zalm en garnalen.

Salade met trio van vis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 kleine rode ui
  • 1 stronk witlof
  • 50 gr zeekraal
  • 100 gr gerookte forelfilet
  • 80 gr gerookte zalm
  • 50 gr Hollandse garnalen
  • 40 gr walnoten
  • 1 citroen
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • verse dille
  • 2 el zure room of mayonaise (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ijsbergsla fijn als je een krop gebruikt en de rode ui in ringen. Haal de blaadjes van de witlof af en snijd deze in reepjes. Voeg de gesneden groente toe aan een kom.
  2. Spoel de zeekraal af en voeg dit toe aan de kom. Meng alles even goed door elkaar en verdeel de salade over twee borden
  3. Snijd de forel in blokjes en en de zalm in kleine stukjes. Verdeel de Hollandse garnalen, forel en zalm over de twee borden.
  4. Hak de walnoten in kleinere stukken en verdeel dit over de borden. Besprenkel de salade met een beetje citroensap en leg op elk bord een schijfje citroen. 
  5. Breng de salade op smaak met peper, zout, olijfolie en verse dille. Je kunt ook wat zure room of mayonaise toevoegen. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 432
  • Vetten: 31,6
  • Koolhydraten: 4,7
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 30,1