Ingrediënten
Schaal
- 1 pastinaak
- 2 el olijfolie
- 1 duimpje verse gember of 1 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 120 ml kokosmelk (17% vet)
- 1 el limoensap
- 2 stukjes schelvis of kabeljauw
- 100 gr boerenkool
- 1 el kokosolie
- 1 lente-ui (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snijd in de lengte van grove frietjes.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de pastinaak over de plaat. Schenk er wat olijfolie, peper en zout overheen en zet in de oven voor 20 tot 25 minuten.
- Schil de gember en snijd de knoflook en gember fijn. Doe in een bakje en schenk de kokosmelk en limoensap erbij. Voeg wat peper en zout toe, roer goed en zet opzij.
- Haal de vis uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en roerbak de boerenkool met olijfolie, peper en zout totdat deze krokant is.
- Zet een andere pan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Bak de vis op de huid en later op de andere kant. Schenk de kokossaus erbij en laat nog even door sudderen.
- Haal de pastinaak uit de oven en verwarm kort twee borden. Haal de vis uit de pan en schenk de kokossaus over in de borden. Leg hier de gebakken boerenkool op en vervolgens het stukje vis. Verdeel de gegrilde pastinaak rondom de saus.
- Garneer met wat olijfolie, peper, zout en eventueel wat gesneden lente-ui.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 407
- Vetten: 26,2
- Koolhydraten: 13
- Vezels: 8,5
- Eiwitten: 25,5