Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Schuimgebakje met vanille mascarpone topping.

Schuimgebakje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 3.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 7 porties 1x
  • Categorie: Dessert

Ingrediënten

Schaal
  • eiwitten van 4 middelgrote eieren
  • Steviala kristal naar smaak
  • paar druppels citroen aroma
  • 100 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 vanillestokje of vanille aroma
  • handjevol fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Pak vervolgens een grote kom en klop hierin de eiwitten, citroenaroma en zoetstof stijf totdat er pieken ontstaan. Plaats m.b.v. van een opscheplepel het stijfgeklopte eiwit in hoopjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Duw dan kuiltjes in de hoopjes en bak de gebakjes 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd vervolgens het vanillestokje in de lengte doormidden. Gebruik het uiteinde van het stokje als handvat en trek vanaf daar een mes recht door de vrucht. Gebruik de botte kant van je mes om in één keer de zaadjes uit het stokje te halen, druk stevig maar niet te hard.
  3. Pak dan een bakje en meng hierin de mascarpone, zoetstof en vanille goed door elkaar en zet dit apart. Pak nu nog een grote kom en klop hierin de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de mascarpone. Haal dan na 40 minuten de schuimpjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Verdeel na het afkoelen de saus over de schuimpjes en serveer met wat fruit.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/7
  • Calorieën: 110
  • Vetten: 10,8
  • Koolhydraten: 1,2
  • Eiwitten: 3,1