Bord met twee sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt.

Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt

Deze sla wraps gevuld met Aziatisch gekruid gehakt zijn licht verteerbaar, gezond en super lekker! Deze sla wraps zijn koud ook erg lekker. Hierdoor kun je de sla wraps gemakkelijk meenemen als lunch naar je werk of studie. Deze sla wraps zijn gevuld met rundergehakt, groente en hoisinsaus. Voor degene die liever geen rood vlees eten, hebben wij ook een soortgelijk sla wrap recept met kipgehakt. Ik ben benieuwd wat jullie van het recept vinden. Laat het ons weten door onderaan de pagina in de commentsectie een reactie achter laten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bord met twee sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt.

Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 12 sla wraps 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 12 grote bladeren sla
  • 500 gr rundergehakt
  • 50 ml hoisinsaus
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 4 stengels lente-ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijgesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: komkommer en wortel, in reepjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Maak de slablaadjes schoon en dep ze droog, doe dit voorzichtig zodat ze niet scheuren. Verwarm in een grote koekenpan de plantaardige olie op een hoog vuur. Voeg de paprika en ui toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan ook het gehakt toe en bak nog eens 5 minuten.
  2. Giet na 5 minuten bakken het vet uit de pan en zet de koekenpan weer op een iets lager vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de knoflook, sojasaus, hoisinsaus, chilipoeder, gember en azijn  toe. Kook dit totdat de saus is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Voeg tenslotte de lente-ui toe. Doe het gebakken vlees vervolgens in een grote kom en zet de sla bladeren klaar. Lepel het vlees in de sla bladeren en serveer. Garneer eventueel met reepjes komkommer en wortel.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 sla wraps
  • Calorieën: 230
  • Vetten: 15,2
  • Koolhydraten: 5,1
  • Eiwitten: 17,5
Bord met twee sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt.

4 Reacties

  1. Heel lekker. Met dit gehakt mengsel gaan we ook maar eens springrols maken.






    Reageer
  2. Simpel maar heerlijk!






    Reageer
  3. super lekker,en makkelijk te maken






    Reageer
  4. Een heerlijk en makkelijk recept, kinderen vinden het ook erg lekker en vragen vaak of ik het weer wil maken. Echt een aanrader.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*