Ingrediënten
Schaal
- 12 grote bladeren sla
- 500 gr rundergehakt
- 50 ml hoisinsaus
- 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 kleine ui, in blokjes gesneden
- 4 stengels lente-ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijgesneden
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el sojasaus
- zout en peper naar smaak
- optioneel: komkommer en wortel, in reepjes gesneden
Bereidingswijze
- Maak de slablaadjes schoon en dep ze droog, doe dit voorzichtig zodat ze niet scheuren. Verwarm in een grote koekenpan de plantaardige olie op een hoog vuur. Voeg de paprika en ui toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan ook het gehakt toe en bak nog eens 5 minuten.
- Giet na 5 minuten bakken het vet uit de pan en zet de koekenpan weer op een iets lager vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de knoflook, sojasaus, hoisinsaus, chilipoeder, gember en azijn toe. Kook dit totdat de saus is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg tenslotte de lente-ui toe. Doe het gebakken vlees vervolgens in een grote kom en zet de sla bladeren klaar. Lepel het vlees in de sla bladeren en serveer. Garneer eventueel met reepjes komkommer en wortel.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 sla wraps
- Calorieën: 230
- Vetten: 15,2
- Koolhydraten: 5,1
- Eiwitten: 17,5