Een licht en koolhydraatarm alternatief voor tortilla’s!
Een lekker koolhydraatarm lunchgerecht, sla wraps met hummus en kalkoenfilet. Dit is een heerlijk sla recept met hummus, komkommer, kalkoenfilet en paprika. Deze sla wraps zijn een licht en koolhydraatarm alternatief voor tortilla’s. Daarnaast bevatten deze sla wraps ook veel meer groente dan een traditionele tortilla maaltijd. Een van de belangrijkste ingrediënten in dit gerecht is hummus. Hummus is een spread op basis van kikkererwten, olijfolie, tahin (gemalen sesamzaad) en verschillende kruiden. Reguliere hummus is wat hoger in koolhydraten, we maken daarom onze eigen hummus van bloemkool of pompoen!
Serveertip:
Je kunt de sla wraps met hummus en kalkoenfilet eten als lunch of als gezond tussendoortje. De sla wraps blijven een aantal dagen in de koelkast goed. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
Sla wraps met hummus en kalkoenfilet
- Bereidingstijd: 15
- Totale tijd: 15 minuten
- Porties: 4 sla wraps 1x
- Categorie: Lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de kalkoenfilet, komkommer en rode paprika in kleine stukjes. Smeer vervolgens een beetje hummus op een slablad en leg 1/4 van de kalkoenfilet, komkommer, hummus en paprika op het blad.
- Rol vervolgens het blad sla stevig op. Leg dit opgerolde blad sla op een ander blad sla en rol het nog eens stevig op. Doe nu een satéprikker in de sla zodat het rolletje niet uit elkaar valt.
- Herhaal dit met de overige ingrediënten, totdat je 4 sla wraps hebt gemaakt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sla wrap
- Calorieën: 231
- Vetten: 18
- Koolhydraten: 4,9
- Vezels: 2,8
- Eiwitten: 11,1
Vond je dit recept lekker? Neem dan eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme lunch recepten.
Simpel, maar wat een goed idee! Ik heb de kalkoenfilet vervangen door vegetarische stukjes. Mijn rolletjes zagen er niet zo mooi opgemaakt uit als op de foto, maar uiteindelijk eindigt alles toch op een grote bult in je buik. Erg fris en lekker voor op warme dagen.
Nog zo’n heerlijk recept waar mijn dochter en ik heerlijk van hebben gesmuld! Perfect met dit warme weer