Zin in een lichte en frisse koolhydraatarme avondmaaltijd? Dan zijn deze sla wraps met Mexicaanse kip perfect. De basis voor deze sla wraps zijn frisse en knapperige romaine sla bladeren. Deze stevige sla bladeren hebben we gevuld met Mexicaanse gekruide kip, avocado, tomaat en ui. Door sla bladeren te gebruiken in plaats van reguliere wraps bevat dit gerecht maar liefst 75% minder koolhydraten dan reguliere wraps met Mexicaanse kip. Zo bevat een portie bestaande uit twee gevulde sla wraps slechts 7,4 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van dit gerecht genieten als je een streng keto of koolhydraatarm dieet volgt.
Tips:
Bij de sla wraps hebben wij een frisse saus van zure room en peterselie geserveerd. Je kunt eventueel kiezen voor een andere saus, zoals salsa of guacamole. Verder kun je het gerecht eventueel serveren met een frisse salade. Met dit recept maak je wraps voor drie personen (ca. 2 wraps per persoon). De wraps blijven na bereiding ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch en diner recepten!
Sla wraps met Mexicaanse kip
- Bereidingstijd: 70
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 80
- Porties: 6 sla wraps 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
- Keuken: Mexicaans
Ingrediënten
Kipmarinade
- 300 gr kipfilet
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
- 1 el Taco kruiden
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/2 tl gedroogde oregano
- zout en peper naar smaak
Wraps
- 1 krop romaine sla
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 250 gr cherrytomaten
Saus
- 125 ml zure room
- 1 el mayonaise
- handje verse peterselie
- 1/2 el limoensap
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de kruiden voor de marinade goed door elkaar. Voeg de olijfolie toe en meng nog eens goed. Snijd de kip eventueel in blokjes en voeg dit toe aan de marinade. Zet de kom in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
- Meng ondertussen in een kom alle ingrediënten voor de saus met een garde door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Snijd vervolgens de avocado, komkommer, cherrytomaten en ui in kleine stukjes.
- Pak dan de kom met de kip uit de koelkast. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de kip en de marinade toe aan de pan. Bak de kip in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Zet op een grote plank een aantal slabladeren op een rijtje en vul deze met de gesneden groente en kip. Garneer met de saus en serveer. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 sla wraps
- Calorieën: 359
- Vetten: 22,8
- Koolhydraten: 7,4
- Eiwitten: 28,4
Heerlijk heerlijk heerlijk! Alleen met de wraps uit de webshop gemaakt omdat mijn man de slablaadjes niet zag zitten
Heerlijk. Ik heb in plaats van kip veggie wokstukjes gebruikt, past perfect!
Wij maken het ook met guacamole, en smullen ervan! Door de rode ui heeft het toch wat extra pit. Dank voor het lekkere recept!
Heerlijk recept. De saus is lekker fris. Ik heb guacamole gemaakt ipv de avocado er los bij gedaan. Dat maakte het voor mij af. Bedankt voor het recept!
Wij zijn met dit gerecht begonnen toen we besloten hadden om serieus af te vallen. we gebruiken het nu in diverse variatie’s zoals met kip gehakt.
Heerlijk pittig en toch lekker fris. Ik heb er van genoten!