Ingrediënten
Schaal
- 500 gr naturel kipgehakt
- 2 el sesamzaadolie of wokolie
- 110 gr champignons
- 6 gr verse basilicum
- 2–3 el hoisinsaus
- 1 tl verse gember, fijngesneden
- 1 el sojasaus
- 2 tl gehakte knoflook
- 1 tl rijstazijn
- 1 tl maizena
- 1 krop romaine sla
- 3 stengels lente-ui
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de champignons, lente-ui en basilicum in kleine stukjes. Verwarm vervolgens in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur de wokolie. Doe de kipgehakt in de pan en bak dit gaar, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de champignons en basilicum aan de pan en bak nog eens 5 minuten.
- Pak ondertussen een kleine kom en meng hierin met een garde de sojasaus, hoisinsaus, gember, knoflook, rijstazijn en maizena. Voeg de saus toe aan de kipgehakt en laat een aantal minuten mee sudderen. Voeg tenslotte de lente-ui toe aan de pan.
- Pak de krop romaine sla en verwijder voorzichtig de bladeren. Maak de bladeren schoon met water en plaats op op vier borden. Vul de slabladeren met de kipgehakt en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 348
- Vetten: 25,2
- Koolhydraten: 6,8
- Eiwitten: 23,5