In de Oosterse keuken is sojasaus een van de meestgebruikte smaakmakers. Het geeft het gerecht vaak net dat beetje extra. Voor dit nieuwe recept gebruiken we sojasaus bij het marineren van biefstukreepjes. De gemarineerde biefstukreepjes serveren we samen met wat groente in een sla wrap. Een leuk en lekker koolhydraatarm alternatief voor een gevulde Mexicaanse wrap!
Sla wraps met biefstukreepjes maken
Voor dit recept gebruiken we biefstukreepjes. Je kunt deze kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook een stukje biefstuk zelf in reepjes snijden. Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar en voeg de biefstukreepjes toe. Laat deze minimaal een kwartiertje staan. Hoe langer je de biefstukreepjes in de saus laat zitten, hoe meer smaak ze zullen krijgen.
Je kunt de wraps in zijn geheel al bereiden of je kunt de gesneden groente ook los in bakjes op tafel zetten. Zo kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen. Ook ideaal als niet iedereen houdt van dezelfde dingen. Voor dit recept kun je namelijk allerlei groente gebruiken, denk aan bloemkool, paprika, spitskool of radijsjes. Heb je er een paar aan tafel die liever geen witte kool of wortel eten? Vervang deze dan gemakkelijk door iets anders.
Tips
Bij de Albert Heijn verkopen ze ook een gesneden rauwkostmix van wortel en witte kool. Dit scheelt veel tijd met snijden en je houdt niet een groot gedeelte van de witte kool over. Bij de slawraps kun je eventueel een sausje serveren, zoals wasabi-mayonaise! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch en diner recepten.
Sla wraps met Oosterse biefstukreepjes
- Bereidingstijd: 25
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 35
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner, Lunch
- Keuken: Oosters
Ingrediënten
- 3 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- sap van 1/4 limoen
- 1/2 of 1 tl chilivlokken
- peper naar smaak
- 300 gr biefstukreepjes
- 1 wortel
- 1/2 komkommer
- 2 kropjes mini romaine sla
- 35 gr witte kool
- 2 el roomboter, ongezouten
- 1 el verse zwarte sesamzaadjes
- koriander naar smaak (optioneel)
- wasabi-mayonaise naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze
- Schil de gember en snij of rasp fijn. Snij de knoflook fijn en doe samen met de gember in een kom. Voeg de sojasaus, limoensap, chilivlokken, peper toe en roer goed.
- Voeg de biefstukreepjes toe aan de marinade en roer goed. Laat 15 minuten staan, zodat de marinade kan intrekken.
- Schil ondertussen de wortel en snij in dunne reepjes. Snij de komkommer door de helft en rasp de komkommer over de lengte met een kaasschaaf.
- Leg de blaadjes sla los op een bord. Verdeel vervolgens de wortel, komkommer en witte kool over de sla baadljes sla.
- Zet een koekenpan met een klontje roomboter op een middelhoog vuur. Doe de biefstukreepjes in de pan. Bak de biefstukreepjes in een paar minuten rondom goudbruin.
- Schep de biefstukreepjes in de slabladeren en garneer eventueel met wat koriander, wasabi-mayonaise, sesamzaadjes en extra chilivlokken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 326
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 5,9
- Eiwitten: 38,2
vandaag gegeten. ik had Ierse runder reepjes en de hele dag in de marinade gehad. was echt super lekker.
Wat een verrassend lekker recept! Het was heerlijk!!! Deze komt op mijn favolijstje! Een toppertje!
Net gemaakt.
Het was ZALIG!
Gisteren gemaakt en gezin heeft zitten smullen.. bladen van een krop ijsbergsla gebruikt en ondanks dat die wat groter zijn smaakte het naar meer, maarja lekker is maar 1 vinger lang zeg je dan 😄 kleine druppeltjes wasabi mayo was een heerlijke toevoeging
Hi Angela,
wat ziet dit er ontzettend lekker uit! Hoeveel stuk is een portie?
Smakkelijke groet,
Zinsa
Hi Zinsa,
Een portie is ongeveer 3 tot 4 gevulde blaadjes, net wat je uit een klein kropje kunt halen 🙂