Ingrediënten
Schaal
- 3 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- sap van 1/4 limoen
- 1/2 of 1 tl chilivlokken
- peper naar smaak
- 300 gr biefstukreepjes
- 1 wortel
- 1/2 komkommer
- 2 kropjes mini romaine sla
- 35 gr witte kool
- 2 el roomboter, ongezouten
- 1 el verse zwarte sesamzaadjes
- koriander naar smaak (optioneel)
- wasabi-mayonaise naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze
- Schil de gember en snij of rasp fijn. Snij de knoflook fijn en doe samen met de gember in een kom. Voeg de sojasaus, limoensap, chilivlokken, peper toe en roer goed.
- Voeg de biefstukreepjes toe aan de marinade en roer goed. Laat 15 minuten staan, zodat de marinade kan intrekken.
- Schil ondertussen de wortel en snij in dunne reepjes. Snij de komkommer door de helft en rasp de komkommer over de lengte met een kaasschaaf.
- Leg de blaadjes sla los op een bord. Verdeel vervolgens de wortel, komkommer en witte kool over de sla baadljes sla.
- Zet een koekenpan met een klontje roomboter op een middelhoog vuur. Doe de biefstukreepjes in de pan. Bak de biefstukreepjes in een paar minuten rondom goudbruin.
- Schep de biefstukreepjes in de slabladeren en garneer eventueel met wat koriander, wasabi-mayonaise, sesamzaadjes en extra chilivlokken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 326
- Vetten: 15,6
- Koolhydraten: 5,9
- Eiwitten: 38,2