Sla wraps met tonijn en avocado dressing

Frisse sla wraps gevuld met tonijn, cherrytomaten, wortel en ui!

Met dit recept maak je een gezonde en koolhydraatarme versie van gevulde tortilla wraps. De truc is het gebruiken van slabladeren in plaats van Mexicaanse wraps. Dit maakt de gevulde wraps zowel fris als koolhydraatarm! Bij het maken van de sla wraps heb ik gebruik gemaakt van romaine sla. Romaine sla is van nature steviger dan botersla en ijsbergsla. De sla wraps heb ik vervolgens gevuld met tonijn, cherrytomaten, wortel, ui en een frisse avocado dressing!

Tips:
Je kunt de gevulde sla wraps met tonijn en avocado dressing serveren als lunch of lichte avondmaaltijd. Wil je graag ook andere sla wrap vullingen uit proberen? Geen probleem! Op onze site is er keuze uit de volgende sla wrap recepten: sla wraps met hummus en kalkoenfilet, sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt en sla wraps met kalkoenfilet en bacon.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sla wraps met tonijn en avocado dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 4 sla wraps 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Sla wraps:

  • 4 grote slabladeren (romaine sla)
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 45 gr cherrytomaten
  • 30 gr geraspte wortel
  • 1/2 kleine rode ui

Avocado dressing:

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1/4 kleine avocado
  • 3 el verse peterselie
  • optioneel: 1/2 jalapeño peper
  • 1/2 teentje knoflook
  • sap van 1/4 limoen
  • 1/8 tl zout
  • zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pak om de avocado dressing te maken een blender of keukenmachine. Voeg de yoghurt, avocado, peterselie, jalapeño, knoflook, limoensap, zout en peper toe. Zet de blender aan en meng tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als je de dressing te dik vindt.
  2. Pak vervolgens een grote snijplank en snijd de cherrytomaten en rode uien in kleine stukjes. Verdeel vervolgens de tonijn, cherrytomaten, ui en wortel over de vier sla bladeren. Besprenkel de sla bladeren met een el dressing en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 sla wraps
  • Calorieën: 176
  • Vetten: 6,3
  • Koolhydraten: 6,4
  • Eiwitten: 22,3

6 Reacties

  1. Vandaag voor de eerste keer gemaakt om eens iets anders dan gewoon een slaatje te eten.
    Lekkere afwisseling was dit.






    Reageer
  2. Voor de eerste keer gemaakt. Geweldig!!






    Reageer
  3. Erg lekker! Ik laat de wortels weg, ben geen fan van wortel en in de avocado saus heb ik de peterselie vervangen door koriander en meer avocado voor wat extra saus :-).

    Reageer
  4. Tonijn is toch niet vegetarisch……optie: gebruik de tonijn vd Vegetarische slagerij.

    Reageer
  5. Dit was erg lekker, maar niet genoeg voor een lunch of avondeten…eerder een voorgerecht.






    Reageer
  6. Vandaag voor het eerst dit gerecht gemaakt. Smaak was heerlijk zeker in combinatie met de zelf gemaakte avocado dressing.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*