Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Slawraps met kip en pindasaus.

Slawraps met kip en pindasaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal

Pindasaus

  • 60 gr pindakaas
  • 25 ml sojasaus
  • sap van 1/4 limoen
  • 30 ml water
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • peper naar smaak

Slawraps

  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 radijsjes
  • 1 stengels bosui
  • 4 grote of 8 kleine romaine sla bladeren
  • 450 gr kipgehakt
  • zout en peper
  • 45 gr pinda’s
  • extra bosui (garnering)
  • peper (garnering)
  • verse koriander (garnering)

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de pindasaus met elkaar en zet opzij.
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes, pers de knoflook en snijd de radijsjes en bosui in plakjes. Breek de slabladeren af en maak ze schoon.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en fruit de knoflook een halve minuut. Voeg het kipgehakt toe, kruid met peper en zout en bak gaar. 
  4. Roer vervolgens de pindasaus er doorheen, houd wat achter om later nog te gebruiken bij het opdienen. 
  5. Schep de pinda’s, de bosui en de paprika door het gehakt. Bak nog een paar minuten mee.
  6. Verdeel de slabladeren over de borden. Schep het gehaktmengsel op de bladeren. 
  7. Garneer met verse bosui, peper, koriander en radijsjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote of 2 kleine slawraps (1/4 van totaal)
  • Calorieën: 351
  • Vetten: 22,6
  • Koolhydraten: 4,2
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 29,4