Ingrediënten
Schaal
Cake
- 100 gr roomboter, ongezouten
- 6 eieren (M)
- 2 tl vanille extract
- 70 tot 100 gr Sukrin Icing
- 2 el kokosmelk, 17% vet
- 70 gr kokosmeel
- 2 tl bakpoeder
Glazuurlaag
- 125 gr roomkaas
- 30 gr Sukrin Icing
- 2 el kokosmelk, 17% vet (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
- Vet een springvorm van 18 cm in met boter of kokosolie. Smelt de boter in een steelpannetje en laat even afkoelen.
- Splits de eieren: doe de dooiers in een kom en de eiwitten in een andere. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer. Neem hier de tijd voor, want stevige luchtbellen zorgen ervoor dat het beslag luchtig blijft en dat de cake niet inzakt.
- Klop in een aparte kom de eidooiers, het vanille-extract en de Sukrin Icing tot een schuimig mengsel. Voeg de gesmolten, afgekoelde boter en de kokosmelk toe en mix goed door.
- Zeef het kokosmeel en het bakpoeder, en voeg dit toe aan het eidooiermengsel. Roer tot alles goed gemengd is.
- Spatel de eiwitten voorzichtig in delen door het beslag. Roer en vouw voorzichtig, zodat het beslag luchtig blijft.
- Giet het beslag in een cakevorm of springvorm van 18 cm en bak ongeveer 40 minuten, of tot een prikker er schoon en droog uitkomt. Controleer na 20 minuten of de bovenkant niet te bruin wordt. Dek de cake eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij verbrandt.
- Maak de frosting door alle ingrediënten te mengen. Voeg een beetje kokosmelk toe om de frosting iets dunner te maken, indien gewenst. Smeer de frosting over de cake als deze volledig is afgekoeld.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/8 van de cake)
- Calorieën: 205
- Vetten: 17,7
- Koolhydraten: 2,7
- Vezels: 3,3
- Eiwitten: 7,2