Koolhydraatarme soto ajam.

Soto ajam – Indonesische kippensoep

Soto ayam soep is een Indonesische kippensoep. Deze is rijk gevuld met ei, kip, taugé en smaakmakers. In Suriname hebben ze een soep die hierop lijkt, genaamd saoto. Deze koolhydraatarme versie is een combinatie van beide. Lekker, gezond en super veel smaak!

Hoe maak je soto ayam koolhydraatarm?

Voor de koolhydraatarme versie van deze soep vervangen we de rijst/rijstnoedels door konjac noedels. Dit zijn noedels gemaakt van de konjak plant afkomstig uit Japan, China en Indonesië. Deze noedels zijn laag in koolhydraten en calorieën. Het is belangrijk om ze eerst goed af te spoelen. Vervolgens kook je ze 2 minuten mee met de soep en heb je een perfecte koolhydraatarme vervangen voor mihoen. Je koopt deze Slim Pasta noodles in onze shop Lowcarbcenter.

De rest van de soep bestaat uit verse kippenbouillon (Soepfabriek) en een deel water met een opgelost blokje. Je kunt ook alleen verse kippenbouillon gebruiken, maar liever niet alleen een bouillonblokje. De smaak van vers getrokken bottenbouillon is veel sterker en heeft daarbij ook heel wat gezondheidsvoordelen ten opzichte van het bouillonblokje. De kip vullen we verder met heerlijke ingrediënten, zoals paksoi, gember, knoflook, eieren, taugé, kipdijfilet en sojasaus.

Tips

We gebruiken voor deze soep baby paksoi en taugé als groente. Je kunt deze soep ook goed gebruiken om restjes mee op te maken, zo is de soep ook lekker met wortel, champignons of sperziebonen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze ander soeprecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme soto ajam.

Soto ajam – Indonesische kippensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

Schaal
  • 23 stuks kipdijfilet (ca. 300 gram)
  • 1 el (bak)boter of roomboter
  • 2 eieren (M)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • half duimpje gember
  • 1 el sesamolie
  • 400 ml verse kippenbouillon (Soepfabriek)
  • 300 ml water + 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • 2 stuks baby paksoi
  • een half pakje Slim Pasta Noodles
  • 75 gr taugé
  • 1 el sesamzaad of furikake kruiden
  • 1 el limoensap (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg wat boter toe en bak de kip, gekruid met peper en zout, rondom goudbruin.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook deze 6,5 tot 7 minuten.
  3. Snijd ondertussen de knoflook en chilipeper fijn. Rasp de gember.
  4. Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en voeg wat sesamolie toe. Fruit de gember, knoflook en chilipeper 3 minuten. Voeg dan alle bouillon en een eetlepel sojasaus toe. Kook 5 minuten en voeg de paksoi in losse bladeren toe.
  5. Pel de eieren en snijd de kip in reepjes.
  6. Spoel de noedels af en kook ze 2 minuten mee in de bouillon. Voeg dan ook de taugé toe.
  7. Schep de soep over in twee kommen. Leg hier de kip en eieren op.
  8. Garneer met sesamzaad. Optioneel: voeg wat limoensap toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom (de helft van de gemaakte soep)
  • Calorieën: 421
  • Vetten: 25,6
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 5,2
  • Eiwitten: 41,9
Koolhydraatarme soto ajam.

1 reactie

  1. was lekker. Ik ga het binnenkort nog eens maken, want de helft noodles over.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*