Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme soto ajam.

Soto ajam – Indonesische kippensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

Schaal
  • 23 stuks kipdijfilet (ca. 300 gram)
  • 1 el (bak)boter of roomboter
  • 2 eieren (M)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • half duimpje gember
  • 1 el sesamolie
  • 400 ml verse kippenbouillon (Soepfabriek)
  • 300 ml water + 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • 2 stuks baby paksoi
  • een half pakje Slim Pasta Noodles
  • 75 gr taugé
  • 1 el sesamzaad of furikake kruiden
  • 1 el limoensap (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg wat boter toe en bak de kip, gekruid met peper en zout, rondom goudbruin.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook deze 6,5 tot 7 minuten.
  3. Snijd ondertussen de knoflook en chilipeper fijn. Rasp de gember.
  4. Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en voeg wat sesamolie toe. Fruit de gember, knoflook en chilipeper 3 minuten. Voeg dan alle bouillon en een eetlepel sojasaus toe. Kook 5 minuten en voeg de paksoi in losse bladeren toe.
  5. Pel de eieren en snijd de kip in reepjes.
  6. Spoel de noedels af en kook ze 2 minuten mee in de bouillon. Voeg dan ook de taugé toe.
  7. Schep de soep over in twee kommen. Leg hier de kip en eieren op.
  8. Garneer met sesamzaad. Optioneel: voeg wat limoensap toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom (de helft van de gemaakte soep)
  • Calorieën: 421
  • Vetten: 25,6
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 5,2
  • Eiwitten: 41,9