Ingrediënten
Schaal
- 2–3 stuks kipdijfilet (ca. 300 gram)
- 1 el (bak)boter of roomboter
- 2 eieren (M)
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode chilipeper
- half duimpje gember
- 1 el sesamolie
- 400 ml verse kippenbouillon (Soepfabriek)
- 300 ml water + 1/2 blokje kippenbouillon
- 1 el sojasaus
- 2 stuks baby paksoi
- een half pakje Slim Pasta Noodles
- 75 gr taugé
- 1 el sesamzaad of furikake kruiden
- 1 el limoensap (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg wat boter toe en bak de kip, gekruid met peper en zout, rondom goudbruin.
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook deze 6,5 tot 7 minuten.
- Snijd ondertussen de knoflook en chilipeper fijn. Rasp de gember.
- Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en voeg wat sesamolie toe. Fruit de gember, knoflook en chilipeper 3 minuten. Voeg dan alle bouillon en een eetlepel sojasaus toe. Kook 5 minuten en voeg de paksoi in losse bladeren toe.
- Pel de eieren en snijd de kip in reepjes.
- Spoel de noedels af en kook ze 2 minuten mee in de bouillon. Voeg dan ook de taugé toe.
- Schep de soep over in twee kommen. Leg hier de kip en eieren op.
- Garneer met sesamzaad. Optioneel: voeg wat limoensap toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kom (de helft van de gemaakte soep)
- Calorieën: 421
- Vetten: 25,6
- Koolhydraten: 5,7
- Vezels: 5,2
- Eiwitten: 41,9