Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spaghetti kip pesto met rucola en geroosterde cherrytomaten.

Spaghetti kip pesto (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr kipfilet(blokjes)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 100 gr FeelingOK fibre+ spaghetti of protein spaghetti
  • 125 ml slagroom
  • 35 gr Parmezaanse kaas, geraspt of poeder
  • 35 gr zongedroogde tomaten, afgewogen zonder olie
  • 125 gr cherrytomaten
  • 100 gr groene pesto (alle genovese)
  • 2 handjes rucola
  • extra Parmezaanse kaas (garnering)
  • handje verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan een kom. Kruid de blokjes met Italiaanse kruiden, zout, en peper. Voeg wat olijfolie toe en meng goed door elkaar.
  2. Kook de pasta. Breng een grote pan met water aan de kook en zout het goed met ongeveer 1 eetlepel zout. Doe de spaghetti in het kokende water en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak ondertussen in een hapjespan op hoogvuur de kipblokjes goudbruin. Zet het vuur lager en voeg vervolgens de slagroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten toe. Breng aan de kook en kook, totdat de kip helemaal gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. 
  4. Bak ondertussen in een andere pan of airfryer de cherrytomaten, totdat deze zacht zijn.
  5. Voeg dan de uitgelekte spaghetti toe aan de pan met de kip en meng goed. 
  6. Zet het vuur uit en voeg de pesto toe, roer dit door de spaghetti in de pan.
  7. Verdeel de spaghetti over 2 borden en serveer met rucola, Parmezaanse kaas, verse basilicum en geroosterde cherrytomaten .

Tips

De voedingswaarden hieronder zijn met de Fibre+ spaghetti van FeelingOK, kies je voor de protein variant. Dan bevat 1 portie: 875 kcal | 57,3 g vetten | 12,9 g koolhydraten | 20,4 g vezels | 66,9 g eiwitten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 886
  • Vetten: 56,5
  • Koolhydraten: 20,6
  • Vezels: 20,9
  • Eiwitten: 63,9