Drie spinazie brownies met mozzarella, paprika en ui.

Spinazie brownies met mozzarella

Introductie:

Een koolhydraatarm voorgerecht of tussendoortje, spinazie brownies met mozzarella! Dit is een heerlijk recept en omdat het koud wordt gegeten kan je er de hele dag door gezond van snoepen. Bij dit recept wordt er een kleine hoeveelheid bloem gebruikt. Dit is nodig voor de binding, maar zorgt wel voor een hogere hoeveelheid koolhydraten. Desondanks bevat een portie slechts 5,5 gr koolhydraten.

Kooktip(s)
De spinazie brownies kan je bewaren in de koelkast of per portie invriezen. Je kan ze serveren als bijgerecht of eten als hartig tussendoortje. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Drie spinazie brownies met mozzarella, paprika en ui.

Spinazie brownies met mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 2 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 12 brownies 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 280 gr spinazie, diepvries
  • 50 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 middelgroot ei
  • 110 ml melk
  • 50 gr boter
  • 1/2 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 115 gr geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in van 20×20 cm. Doe de spinazie in een middelgrote pan en vul met water, totdat de spinazie bedekt is. Kook de spinazie gaar, ongeveer 5 minuten en laat daarna uitlekken.
  2. Snijd vervolgens de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en bak de groente in een grote koekenpan zacht. Meng dan in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg al roerend de melk, gesmolten boter en het ei toe en dan ook de spinazie, groente en mozzarella kaas. Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de spinazie brownies na het bakken afkoelen en verdeel dan in 12 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 75
  • Vetten: 3,9
  • Koolhydraten: 5,5
  • Eiwitten: 4,9
Drie spinazie brownies met mozzarella, paprika en ui.

5 Reacties

  1. Doorgaans laat ik diepvries spinazie niet koken in water, maar verwarm het zachtjes in de pan zonder water. Is koken noodzakelijk?

    Reageer
  2. Mijn dochter mag geen paprika. Kan ik de paprika vervangen? En zo ja, door wat?

    Reageer
    • Hi Ziva,

      Je kunt de paprika in zijn geheel weglaten of vervangen met een kleinere hoeveelheid tomaten.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  3. Lilly van Malssen

    Lekker hoor! Wel wat dingen aangepast.. Het is niet duidelijk hoeveel spinazie nodig is, gaat het om gekookte spinazie of rauwe, die 280 gram. (rauw is het namelijk veeel te weinig) Rauwe spinazie onder water zetten en dan 5 min koken is waanzin, gewoon laten slinken al roerend in de pan met hooguit 2 eetlepels water is meer dan genoeg en dan hoef je niet alle voedingswaarde in het kookwater weg te gooien. Verder weet ik niet welke mozzarella u gebruikt dat u hem kunt raspen?? Mijn mozzarella is zo zacht als een gekookt ei.. en gaat verloren in zo’n gerecht…met feta is het een stuk smaakvoller. Verder kan je beter volkorenmeel gebruiken dan gewone bloem.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*