Ingrediënten
Schaal
- 30 gr hazelnoten of walnoten, ongebrand
- 1 courgette
- 1 el olijfolie (bakken)
- zout en peper
- 125 gr (baby)spinazie
- 1/4 komkommer
- 1 avocado
- 250 gr verse aardbeien
- 125 gr geitenkaas
- verse basilicum en oregano (optioneel)
- 2 el olijfolie (dressing)
- 2 el balsamico
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten of walnoten voor een paar minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en bak deze in de pan, met wat olijfolie, peper en zout, rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
- Voeg de spinazie toe aan een grote kom.
- Snijd de komkommer in plakjes, de avocado in blokjes en de aardbeien in vieren. Hak de hazelnoten grof. Verdeel dit vervolgens over de spinazie.
- Voeg de courgette toe en brokkel de geitenkaas eroverheen.
- Verdeel de salade over 2 borden en garneer eventueel met verse basilicum en oregano.
- Meng de balsamico met olijfolie en serveer dit bij de salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 602
- Vetten: 50,2
- Koolhydraten: 15,7
- Vezels: 7,6
- Eiwitten: 18,4