Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spinaziesalade met aardbeien en geitenkaas.

Spinaziesalade met aardbeien en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 30 gr hazelnoten of walnoten, ongebrand
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie (bakken)
  • zout en peper
  • 125 gr (baby)spinazie
  • 1/4 komkommer
  • 1 avocado
  • 250 gr verse aardbeien
  • 125 gr geitenkaas
  • verse basilicum en oregano (optioneel)
  • 2 el olijfolie (dressing)
  • 2 el balsamico

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten of walnoten voor een paar minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en bak deze in de pan, met wat olijfolie, peper en zout, rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
  3. Voeg de spinazie toe aan een grote kom.
  4. Snijd de komkommer in plakjes, de avocado in blokjes en de aardbeien in vieren. Hak de hazelnoten grof. Verdeel dit vervolgens over de spinazie.
  5. Voeg de courgette toe en brokkel de geitenkaas eroverheen.
  6. Verdeel de salade over 2 borden en garneer eventueel met verse basilicum en oregano.
  7. Meng de balsamico met olijfolie en serveer dit bij de salade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 602
  • Vetten: 50,2
  • Koolhydraten: 15,7
  • Vezels: 7,6
  • Eiwitten: 18,4