Salade met chorizo en feta.

Spinaziesalade met chorizo en feta

Voor een salade willen we liever niet te lang in de keuken staan. Het moet lekker, snel en voedzaam zijn. Met deze salade zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel. We gebruiken een combinatie van pittige chorizo en frisse feta, wat voor een fantastische smaak zorgt. Een dressing van tzatziki maakt de salade helemaal af.

Hoe maak je deze zomerse salade?

De belangrijkste smaakmaker in deze salade is de chorizo. Chorizo is een smaakvolle, licht pittige worst die ook lekker is om te bakken Door de chorizo eerst te bakken, trekken de smaken ook in de paprika en ui. We voegen de helft van de rode ui gebakken toe, terwijl we de andere helft rauw laten. Zo krijg je twee verschillende smaken van de ui in één salade.

De tzatziki kun je zelf maken volgens ons recept op de website, of je kunt een kant-en-klare versie gebruiken. Een andere optie is om een yoghurtdressing of een olijfoliedressing toe te voegen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met chorizo en feta.

Spinaziesalade met chorizo en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr chorizo
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr feta
  • verse peterselie
  • 2 el zonnebloempitten
  • 24 el tzatziki kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes.
  2. Verwarm een pan boven een middelhoog vuur en voeg met samen met wat olie de chorizo toe. Bak rondom goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de puntpaprika in lange plakjes en de rode ui in halve maantjes.
  4. Als de chorizo goed gebakken is, voeg je de puntpaprika en 1/2 rode ui toe. Bak dit ca. 7 minuten boven een laag vuur.
  5. Leg de spinazie in een schaal. Verdeel hier de chorizo, puntpaprika’s en gebakken en rauwe rode ui overheen. Garneer met feta, verse peterselie, zonnebloempitten en meng de tzatziki erdoorheen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 648
  • Vetten: 53,8
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 3,3
  • Eiwitten: 33,7
Salade met chorizo en feta.

4 Reacties

  1. Voor herhaling vatbaar al was het voor mij teveel. Ik heb 3 kwart er van op en de rest volgende dag als kleine lunch.
    De zonnebloempitten achterwege gelaten, hou niet van zaden/noten.






    Reageer
  2. Ziet er een lekkere salade uit. Ik ben minder fan van chorizo. Is er een alternatief om dit te vervangen?

    Reageer
    • Hi Lies,

      Je kunt eventueel ook spekjes gebruiken of ontbijtspek in plakjes gebakken en kort in de pan aangebakken.

      Reageer
  3. Zal het vaker maken. Allen zonnebloempitten (veel koolhydraten) vervangen door pompoenpitten






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*