Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met chorizo en feta.

Spinaziesalade met chorizo en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr chorizo
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr feta
  • verse peterselie
  • 2 el zonnebloempitten
  • 24 el tzatziki kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in plakjes.
  2. Verwarm een pan boven een middelhoog vuur en voeg met samen met wat olie de chorizo toe. Bak rondom goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de puntpaprika in lange plakjes en de rode ui in halve maantjes.
  4. Als de chorizo goed gebakken is, voeg je de puntpaprika en 1/2 rode ui toe. Bak dit ca. 7 minuten boven een laag vuur.
  5. Leg de spinazie in een schaal. Verdeel hier de chorizo, puntpaprika’s en gebakken en rauwe rode ui overheen. Garneer met feta, verse peterselie, zonnebloempitten en meng de tzatziki erdoorheen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 648
  • Vetten: 53,8
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 3,3
  • Eiwitten: 33,7