Ingrediënten
Schaal
- 100 gr chorizo
- 1 el olijfolie
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 kleine rode ui
- 100 gr babyspinazie
- 200 gr feta
- verse peterselie
- 2 el zonnebloempitten
- 2–4 el tzatziki kant-en-klaar of zelfgemaakt
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de chorizo in plakjes.
- Verwarm een pan boven een middelhoog vuur en voeg met samen met wat olie de chorizo toe. Bak rondom goudbruin.
- Snijd ondertussen de puntpaprika in lange plakjes en de rode ui in halve maantjes.
- Als de chorizo goed gebakken is, voeg je de puntpaprika en 1/2 rode ui toe. Bak dit ca. 7 minuten boven een laag vuur.
- Leg de spinazie in een schaal. Verdeel hier de chorizo, puntpaprika’s en gebakken en rauwe rode ui overheen. Garneer met feta, verse peterselie, zonnebloempitten en meng de tzatziki erdoorheen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 648
- Vetten: 53,8
- Koolhydraten: 5,7
- Vezels: 3,3
- Eiwitten: 33,7