Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spruitjesschotel met kipdijfilet.

Spruitjesschotel met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 27 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 105
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr kipdijfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl fijngesneden verse peterselie
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 el citroensap
  • 500 gr geschoonde spruitjes
  • 1/2 ui
  • 250 gr champignons
  • 80 gr geraspte kaas voor ovengratin
  • 125 gr spekreepjes
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de mosterd, olijfolie, citroensap, peterselie, uienpoeder, zout en peper. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kipdijfilets toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en dek af met huishoudfolie. Laat de marinade minimaal een uur intrekken.
  2. Verwarm als de marinade bijna klaar is de heteluchtoven voor op 180 graden. Breng vervolgens een pan met water aan de kook. Voeg de geschoonde spruitjes toe en kook deze maximaal 5 minuten voor, zodat ze nog een bite hebben. Snijd ondertussen de ui en champignons in kleine stukjes. Bak de ui en champignons kort in een koekenpan met olijfolie.
  3. Pak nu de ovenschotel erbij en vet deze in met een beetje olijfolie. Schep een gedeelte van de voorgekookte spruitjes in de schotel. Voeg vervolgens alle gebakken champignons en uien toe. Bestrooi met een geraspte kaas en plaats dan de gemarineerde kipdijfilets in de schotel.
  4. Verdeel ten slotte de overgebleven spruitjes over de schotel en bestrooi met het laatste beetje kaas. Bak de ovenschotel 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kipdijfilets gaar zijn en de kaas is gesmolten.
  5. Bak als de schotel bijna klaar is de spekreepjes uit. Dit doe je door de spekjes te bakken in een koekenpan boven een hoog vuur. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken. Haal de schotel na de baktijd uit de oven en verdeel de spekjes. Snijd in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 431
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 7,7
  • Eiwitten: 38,8