Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stoofpotje rundvlees met pompoen

Stoofpotje rundvlees met pompoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 330
  • Totale tijd: 345
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 800 gr riblappen of sukadelappen
  • 300 gr winterpeen
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 liter water + 2 blokjes groente of runderbouillon
  • 30 gr roomboter
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosmeel
  • 150 ml kokosmelk, 17% vet
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 400 gr pompoenblokjes
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal de runderlappen uit de verpakking en laat even op kamertemperatuur komen. Schil de winterpeen en snijd deze en de ui en bleekselderij in stukken. Pel de knoflook en schil de gember en snijd beide groentes fijn. Verwijder het grootste deel van de pitjes van de rode peper en snijd ook deze fijn.
  2. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Giet het water even in een maatbeker of ander pannetje en maak de braadpan schoon en droog.
  3. Verwarm boven een middelhoog vuur de boter in de braadpan. Voeg de riblappen toe en bak deze rondom goudbruin. Haal het vlees dan uit de pan en snijd elke lap in 3 stukken.
  4. Fruit in dezelfde braadpan de ui, knoflook, rode peper en gember. Voeg na een paar minuten de stukjes winterpeen en bleekselderij toe en bak deze kort mee. Voeg de stukken riblap samen met de tomatenpuree, kaneel en kokosmeel toe aan de pan en meng alles met een spatel goed door elkaar.
  5. Schenk de bouillon en kokosmelk in de braadpan en voeg het laurierblaadje, rozemarijn en tijm toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat het vlees 4 uur met de deksel op de pan sudderen.
  6. Voeg na 4 uur sudderen de pompoenblokjes toe en laat nogmaals een uur sudderen met de deksel op de pan. Haal dan de deksel van de pan en laat nog ca. 30 min tot 1 uur doorkoken, tot de gewenste dikte.
  7. Als het stoofvlees de juiste structuur heeft en voldoende vocht is verdampt, haal je de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn uit de pan. Proef even en voeg indien gewenst zout en peper naar smaak toe.
  8. Serveer het stoofvlees met bloemkoolrijst, knolselderijpuree, koolraapfriet of een salade. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 389
  • Vetten: 17,3
  • Koolhydraten: 9,8
  • Vezels: 6,3
  • Eiwitten: 45,1