Ingrediƫnten
Schaal
- 200 gr (diepvries) frambozen
- 2 el chiazaad
- 15 gr erythritol
Bereidingswijze
- Voeg de verse of diepvries frambozen samen met de erythritol toe aan een steelpan. Zet de steelpan op het vuur en laat de frambozen ca. 5-10 minuten al roerend sudderen boven een laag vuur. Roer na het sudderen nog eens goed door de pan, om alle frambozen ‘stuk’ te maken.
- Liever geen pitjes in je chiazaad? Giet het mengsel dan door een vergiet en doe het sap weer terug in de steelpan. Voeg dan al roerend de chiazaadjes toe en laat dit ca. 1 minuut al al roerend op het vuur staan.
- Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen tot kamertemperatuur. Roer vervolgens nog eens goed en schep de jam dan in een weckpot. De chia jam is ca. 4 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 15 gr (1/7)
- Calorieƫn: 25
- Vetten: 1
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 0,9