Suikervrije jello met aardbeien.

Suikervrije jello zelf maken

Jello is al jaren populair in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland weten steeds meer mensen dit fluweelzachte toetje te waarderen. Het is licht, fris, vrolijk gekleurd en smelt op je tong. Geen wonder dat het bij jong en oud geliefd is! Helaas zitten de kant-en-klare varianten vaak vol kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen.

Maar goed nieuws: je kunt jello heel gemakkelijk zelf maken, zonder suiker en zonder de kunstmatige toevoegingen. Deze homemade versie is niet alleen gezonder, maar ook veel leuker om te maken. Je bepaalt zelf de smaak, kleur en zoetheid. Ideaal als fris toetje, feestelijk dessert of lichte snack. En bonus: het is ook nog eens keto-proof!

Zo maak je zelf de lekkerste suikervrije jello

Suikervrije jello maken is makkelijker dan je denkt. In dit recept hebben we gekozen voor aardbeien, maar je kunt net zo goed frambozen, blauwe bessen of een mix van rood fruit gebruiken. Je kookt het fruit tot het zacht is en zijn sap loslaat, en zeeft het vervolgens voor een mooie heldere basis. Ondertussen laat je gelatine weken in koud water, die je daarna door het warme fruitsap roert, samen met de zoetstof en eventueel wat kleurstof of aroma. Giet het mengsel in glaasjes en laat het in de koelkast opstijven. Let erop dat je de gelatine goed oplost zonder het te laten koken, anders verliest het zijn bindkracht. Het resultaat? Een frisse, zachte jello die je helemaal naar eigen smaak kunt maken.

Tips

Wil je van je jello een luxe toetje maken? Klop dan wat slagroom luchtig met een beetje poedervormige erythritol en spuit het met een spuitzak elegant op de jello. Zo geef je het dessert net dat beetje extra, zoals op de foto. Je kunt de jello gerust tot 4 dagen in de koelkast bewaren, dus ook als je niet alles in één keer opeet: geen probleem. Dit recept is goed voor 4 glaasjes, maar je kunt er dus lekker meerdere dagen van genieten! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack en dessertrecepten.

Suikervrije jello in glaasjes.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Suikervrije jello met aardbeien.

Suikervrije jello

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 265
  • Porties: 4 glaasjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 240 ml water
  • 900 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 3 eetlepels gelatinepoeder of 15 gelatineblaadjes
  • 50 gr erythritol
  • rode kleurstof (optioneel)
  • 250 ml slagroom (optioneel)
  • verse aardbeien (decoratie)

Bereidingswijze

  1. Voeg 120 ml water en de aardbeien toe aan een grote pan. Zet op middelhoog vuur en breng al roerend aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag en laat je het 8 tot 10 minuten zachtjes sudderen, tot de aardbeien helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen. Plet ze met de achterkant van een lepel.
  2. Giet ondertussen de overige 120 ml water in een kleine kom. Strooi het gelatinepoeder erbij en klop direct goed door voordat het begint te geleren. Laat dit minimaal 5 minuten wellen. Als je blaadjes gebruikt kun je deze wellen in het water.
  3. Plaats een fijne zeef boven een grote kom. Giet het aardbeienmengsel door de zeef en druk met een lepel of spatel zoveel mogelijk sap eruit. Meet het opgevangen sap af – je hebt maximaal 720 ml nodig. Vul eventueel aan met water tot je op 720 ml uitkomt.
  4. Maak de pan schoon en giet het sap terug in de pan. Zet op middelhoog vuur, voeg de erythritol toe en roer tot het volledig is opgelost. Proef en pas de zoetheid aan naar smaak.
  5. Zet het vuur daarna het vuur uit en roer de gewelde gelatine erdoor. Voeg eventueel wat rode kleurstof toe voor een intensere kleur.
  6. Giet het mengsel in 4 glaasjes of bakjes naar keuze. Voor gelatineblokjes kun je het ook in een vierkante bakvorm (20×20 cm) gieten, bekleed met bakpapier dat over de randen hangt.
  7. Zet de jello minimaal 4 tot 6 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven. Serveer eventueel met verse aardbeien en een toef opgeklopte slagroom voor een extra feestelijk resultaat.

Tips

Voeg je slagroom toe? Dan bevat één glaasje ongeveer 265 kcal, 13,4 g koolhydraten, 3,2 g eiwitten en 21,9 g vet.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glaasje (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 56
  • Vetten: 0
  • Koolhydraten: 11,4
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 1,6
Suikervrije jello met aardbeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*