Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Suikervrije jello met aardbeien.

Suikervrije jello

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 265
  • Porties: 4 glaasjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 240 ml water
  • 900 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 3 eetlepels gelatinepoeder of 15 gelatineblaadjes
  • 50 gr erythritol
  • rode kleurstof (optioneel)
  • 250 ml slagroom (optioneel)
  • verse aardbeien (decoratie)

Bereidingswijze

  1. Voeg 120 ml water en de aardbeien toe aan een grote pan. Zet op middelhoog vuur en breng al roerend aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag en laat je het 8 tot 10 minuten zachtjes sudderen, tot de aardbeien helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen. Plet ze met de achterkant van een lepel.
  2. Giet ondertussen de overige 120 ml water in een kleine kom. Strooi het gelatinepoeder erbij en klop direct goed door voordat het begint te geleren. Laat dit minimaal 5 minuten wellen. Als je blaadjes gebruikt kun je deze wellen in het water.
  3. Plaats een fijne zeef boven een grote kom. Giet het aardbeienmengsel door de zeef en druk met een lepel of spatel zoveel mogelijk sap eruit. Meet het opgevangen sap af – je hebt maximaal 720 ml nodig. Vul eventueel aan met water tot je op 720 ml uitkomt.
  4. Maak de pan schoon en giet het sap terug in de pan. Zet op middelhoog vuur, voeg de erythritol toe en roer tot het volledig is opgelost. Proef en pas de zoetheid aan naar smaak.
  5. Zet het vuur daarna het vuur uit en roer de gewelde gelatine erdoor. Voeg eventueel wat rode kleurstof toe voor een intensere kleur.
  6. Giet het mengsel in 4 glaasjes of bakjes naar keuze. Voor gelatineblokjes kun je het ook in een vierkante bakvorm (20×20 cm) gieten, bekleed met bakpapier dat over de randen hangt.
  7. Zet de jello minimaal 4 tot 6 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven. Serveer eventueel met verse aardbeien en een toef opgeklopte slagroom voor een extra feestelijk resultaat.

Tips

Voeg je slagroom toe? Dan bevat één glaasje ongeveer 265 kcal, 13,4 g koolhydraten, 3,2 g eiwitten en 21,9 g vet.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glaasje (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 56
  • Vetten: 0
  • Koolhydraten: 11,4
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 1,6