Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M of L)
- 1 kleine sjalot
- 1 el verse bieslook
- 1 el verse platte peterselie
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl sambal oelek
- 1 tl kerrie
- zout en peper naar smaak
- 1/4 tl chilivlokken (optioneel)
- 1 el verse bieslook (garnering)
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
- Snijd ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk en snijd dan ook de verse bieslook en peterselie fijn.
- Meng in een klein kommetje de mayonaise, mosterd, sambal, kerrie, peper en zout. Voeg de fijngesneden sjalot en verse kruiden toe en roer nog eens goed.
- Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd elk ei in kleinere stukjes. Voeg de stukjes ei toe aan het kommetje en roer voorzichtig door de saus.
- Garneer de eiersalade met verse bieslook en chilivlokken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (voor 2 broodjes)
- Calorieën: 300
- Vetten: 25,7
- Koolhydraten: 3,1
- Vezels: 1,6
- Eiwitten: 13,5