Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme Surinaamse eiersalade.

Surinaamse eiersalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Surinaams

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M of L)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse platte peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 tl kerrie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 tl chilivlokken (optioneel)
  • 1 el verse bieslook (garnering)

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
  2. Snijd ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk en snijd dan ook de verse bieslook en peterselie fijn.
  3. Meng in een klein kommetje de mayonaise, mosterd, sambal, kerrie, peper en zout. Voeg de fijngesneden sjalot en verse kruiden toe en roer nog eens goed.
  4. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd elk ei in kleinere stukjes. Voeg de stukjes ei toe aan het kommetje en roer voorzichtig door de saus.
  5. Garneer de eiersalade met verse bieslook en chilivlokken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (voor 2 broodjes)
  • Calorieën: 300
  • Vetten: 25,7
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 13,5