Koolhydraatarme sushi bowl met gerookte zalm en avocado.

Sushi bowl met gerookte zalm

Sushi of Poké bowls zijn super populair en dat is niet zonder reden. Een sushi bowl heeft dezelfde smaak als normale sushi, maar is veel makkelijker om te maken! De sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaii dat met zijn roots diepgeworteld zit in de Japanse keuken. Wij hebben een koolhydraatarme variant van de sushi bowl gemaakt door de sushi rijst te vervangen met bloemkoolrijst. Verder bestaat onze koolhydraatarme sushi bowl uit gerookte zalmblokjes, avocado, nori en komkommer slierten. Met dit recept maak je een volwaardige maaltijd voor een persoon. Perfect om te eten als lunch of diner.

Serveertips:
Maak je koolhydraatarme sushi bowl nog lekkerder met edamame boontjes en krabvlees of surimi. Je kunt de sushi bowl serveren met sojasaus of zelfgemaakte sriracha mayonaise! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een comment achter te laten!

Tip: Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme sushi.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme sushi bowl met gerookte zalm en avocado.

Sushi bowl met gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 bowl 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht
  • Keuken: Japans

Ingrediënten

Schaal

Bowl:

  • 150 gr bloemkoolrijst
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr gerookte zalm(blokjes)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 2 norivellen
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 tl wasabi, optioneel

Saus:

  • 2 el mayonaise
  • 12 tl sriracha

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak in 2-3 minuten gaar. Breng de bloemkoolrijst op smaak met sojasaus, zout en peper
  2. Snijd vervolgens de avocado en gerookte zalm in blokjes. De komkommer kun je op twee manier bereiden. Je kunt de komkommer in blokjes snijden of slierten vormen m.b.v een spiraalsnijder. Snijd ten slotte de norivellen in kleine vierkantjes.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en serveer met wasabi en de sriracha mayo. De sriracha mayo maak je door 2 el mayonaise te mengen met een 1-2 tl sriracha. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bowl
  • Calorieën: 478
  • Vetten: 39,9
  • Koolhydraten: 9,3
  • Eiwitten: 16,6
Koolhydraatarme sushi bowl met gerookte zalm en avocado.

10 Reacties

  1. GM van der Starre

    Vanavond dit gerecht gegeten, heb echt genoten heerlijk, saus lekker pittig.
    Top gerecht

    Reageer
  2. Top recept! Super makkelijk en ontzettend lekker. Ik heb van te voren de zeewier gekruid met een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie.






    Reageer
  3. Heerlijk recept en genoten. Ik heb edame boontjes toegevoegd en aanrader.






    Reageer
  4. Superlekker! Beetje aangepast. Wakame (is dat wel KHA?), julienne gesneden wortel en edamme toegevoegd.

    Reageer
  5. Wat was dit ontzettend lekker! Ga ik zeker veel vaker eten.






    Reageer
  6. Heerlijk! Volgende week weer😍

    Reageer
  7. Dit gerecht gister gemaakt en was echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  8. Erg lekker. Sindsdien staat deze website altijd open op mijn laptop.

    Reageer
  9. Dit was het eerste recept dat we van je probeerden en sinds dien zijn we fan!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*