Ingrediënten
Schaal
Kipgehaktballetjes + groente
- 2 el blanke amandelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stengel bosui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl verse gember (geraspt)
- 250 gr kipgehakt
- 2 el kokosmeel
- 1 el verse koriander, fijngesneden
- 1/4 tl chilivlokken
- 1/4 tl kurkuma
- zout en peper naar smaak
- 1 ei (M)
- 1 el sojasaus
- 1/2 el sesamolie
- 500 gr boccoli
- 250 gr bloemkoolrijst
- 1 stengel bosui (garnering)
- koriander (garnering)
Sweet & Spicy saus
- 60 ml water
- 40 ml sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 tl sambal oelek
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 duimpje gember, geraspt
- 1 el Sukrin Gold
- 1 tl sesamzaad, wit
- 1 tl sesamzaad, zwart
Bereidingswijze
- Rooster de amandelen in een koekenpan en zet opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en zet opzij.
- Snijd de bleekselderij in stukjes en zet opzij. Snijd vervolgens de bosui fijn, pers de knoflook en rasp de gember voor de gehaktballetjes. Voeg dit toe aan een kom samen met het kipgehakt, kokosmeel, gesneden koriander, chilivlokken, kurkuma, zout en peper, ei, sojasaus en sesamolie.
- Kneed met de handen goed door elkaar en maak 12 gehaktballetjes.
- Bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten goudbruin in een diepe hapjespan (met wat olie), goudbruin. Voeg vervolgens de bleekselderij toe en bak dit 5 minuten mee.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook de roosjes in een steelpannetje gevuld met water ca. 5 minuten, beetgaar.
- Laat de broccoli uitlekken en voeg dit toe aan de pan met de gehaktballetjes. Schenk 2/3 van de saus in de pan en laat pruttelen.
- Kook of wok ondertussen in een aparte pan de bloemkoolrijst gaar. Snijd de bosui en koriander voor de garnering fijn.
- Verdeel de bloemkoolrijst over 2 borden en schep de groenten en gehaktballetje over de rijst. Garneer met de overgebleven saus, koriander, bosui en geroosterde amandelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 579
- Vetten: 37,3
- Koolhydraten: 12,9
- Vezels: 17
- Eiwitten: 39,4