Taco omelet met gekruid gehakt en salsa.

Taco omelet met gehakt

De Mexicaanse keuken heeft veel ingrediënten die wij graag gebruiken in onze koolhydraatarme recepten. Deze ingrediënten zijn rijk aan vetten en eiwitten en zitten boordevol smaak. In dit recept proberen we iets nieuws: een taco omelet met gehakt. We maken een omelet van ei, cheddar en roomkaas, en vullen deze met Mexicaans gekruid gehakt. Als geheim ingrediënt voegen we een pittige tomatensalsa toe.

Hoe maak je deze Mexicaanse omelet?

Je kunt deze Mexicaanse omelet vergelijken met een taco: de omelet fungeert als de ’taco’ en het gehakt als de vulling. We beginnen met het maken van de omelet door de roomkaas, de helft van de cheddar en de eieren te mengen. Vervolgens bakken we het gehakt met ui en knoflook, en voegen dit toe aan een ronde springvorm van 18 cm. Hierop scheppen we wat salsa en schenken ten slotte het eimengsel eroverheen. Als finishing touch voegen we de overgebleven cheddar toe voor een krokant laagje en bakken de omelet in de oven. Serveer met wat avocado, en voilà: je hebt een heerlijk en voedzaam koolhydraatarm ontbijt of lunch.

Tip

Je kunt het omelet zo pittig maken als je zelf wilt. Laat de chilivlokken weg als je het niet te pittig wilt, of verdubbel ze voor extra pit. Hetzelfde geldt voor de cayennepeper: pas de hoeveelheid aan naar jouw smaak. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze ontbijt en lunchrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Taco omelet met gekruid gehakt en salsa.

Taco omelet met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Mexicaans

Ingrediënten

Schaal

Gehaktbodem

  • 1 kleine ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/4 tl chilivlokken
  • zout en peper smaak
  • 30 gr tomatensalsa

Omelet

  • 2 eieren (M)
  • 80 gr roomkaas
  • 1 el tomatensalsa
  • 65 gr cheddar, geraspt
  • zout naar smaak
  • 1/8 tl chilivlokken

Topping (optioneel)

  • 1/2 avocado
  • verse koriander
  • extra tomatensalsa

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snipper vervolgens de ui en pers de knoflook.
  2. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie boven een middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en rul tot het gaar is. Voeg als laatst de kruiden toe en meng dit goed door het gehakt.
  3. Zet het vuur uit en schep 30 gram tomatensalsa door het gebakken gehakt.
  4. Laat het gehakt uitlekken en ga verder met het omelet.
  5. Meng voor het omelet de eieren met de roomkaas luchtig. Voeg 1 el tomatensalsa, de helft van de cheddar en peper en zout naar smaak toe. Meng nog eens goed.
  6. Bekleed een springvorm van 18 cm met een vel bakpapier. Schep het gehakt in de vorm en druk goed aan. Schenk het eimengsel eroverheen en garneer met de overgebleven cheddar en chilivlokken.
  7. Bak het omelet 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en serveer met avocado, verse koriander en eventueel extra tomatensalsa.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 478
  • Vetten: 36,4
  • Koolhydraten: 5,2
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 31,4
Taco omelet met gekruid gehakt en salsa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*