Ingrediënten
Schaal
Marinade
- 2 tl geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl gehakte lemon grass (Go-Tan)
- 1/2 sjalot, heel fijn gesneden
- 2 el vissaus
- optioneel: 1 tl honing
Salade
- 300 gr biefstuk
- 200 gr romaine sla
- 1 sjalot
- 2 stengels bosui
- handje verse munt
- 1 rode of groene paprika’s
- 1 komkommer
- 3 el pinda’s of cashewnoten
- 30 gr boter voor bakken of braden
Dressing
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 2 el limoensap
- 1 tl geraspte gember
- optioneel: 1 tl honing
Bereidingswijze
- Voeg om de marinade te maken de gember, knoflook, lemon grass, sjalot en vissaus toe aan een blender en zet deze aan totdat alles goed is gemengd. Pak vervolgens een vershoudbakje en doe hier de biefstuk in. Giet de marinade over de biefstuk en sluit het bakje. Doe het bakje in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
- Snijd vervolgens op een grote snijplank de romaine sla, bosui, komkommer, paprika, munt, sjalot en pinda’s in kleine stukjes en verdeel dit over twee kommetjes.
- Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat het 15 minuten rusten op kamer temperatuur. Verwarm vervolgens de boter in een koekenpan en voeg als het schuim verdwijnt de biefstuk toe aan de pan. Bak de biefstuk 2-3 minuten per kant of naar wens rare, medium of well done.
- Maak ondertussen de dressing door de sojasaus, vissaus, limoensap en gember in een klein kommetje goed te mengen. Snijd dan de gebakken biefstuk in reepjes en verdeel dit samen met de dressing over de twee kommetjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kommetje
- Calorieën: 348
- Vetten: 15,4
- Koolhydraten: 10,4
- Eiwitten: 41,5