Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Thaise kipgehaktballetjes met bloemkoolrijst.

Thaise kipgehaktballetjes met bloemkoolrijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Thais

Ingrediënten

Schaal

Kipgehaktballetjes

  • 450 g kipgehakt
  • 2 stengels lente-ui (groene gedeelte)
  • handje verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 ei (M)
  • 15 g kokosmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/4 tl chilivlokken

Curry saus

  • 30 g boter
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 duimpje gember
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml ongezoete volle kokosmelk
  • 2 tot 3 el sojasaus

Voor erbij

  • 1 el olijfolie
  • 800 g boemkoolrijst
  • zout en peper
  • handje verse koriander (fijn, gesneden)
  • limoen
  • chilivlokken

Bereidingswijze

  1. Snijd de, lente-ui en koriander zo fijn mogelijk. Pers een teentje knoflook en rasp een stukje gember (ter grootte van een duim).
  2. Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan een kom en meng goed. Gebruik een ijsschep of een grote eetlepel om gelijke porties te maken en rol er stevige balletjes van.
  3. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en smelt de boter. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze 3–4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de pan – ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn, want ze garen verder in de saus.
  4. Snijd de ui en paprika voor de saus in dunne reepjes. Pers de teentjes knoflook en rasp opnieuw een stukje gember.
  5. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak 4–5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook, gember en rode currypasta toe en roer goed, zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.
  6. Voeg kokosmelk en sojasaus toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de gehaktballetjes garen. Leg de gehaktballetjes terug in de pan, zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Maak ondertussen de bloemkoolrijst. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en roerbak de bloemkoolrijst in 4–5 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper, fijngehakte koriander en een scheutje limoensap.
  8. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, schep de gehaktballetjes en saus erover en garneer met een kneepje verse limoensap, extra koriander, lente-ui en eventueel wat chilivlokken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 601
  • Vetten: 46,3
  • Koolhydraten: 12
  • Vezels: 9,2
  • Eiwitten: 29,3