Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Toscaanse zalm in roomsaus met groente.

Toscaanse zalm in roomsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediƫnten

Schaal
  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • handje verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 125 gr verse spinazie
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 125 ml slagroom
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 zalmfilets met huid (ca. 300 gr)
  • zout en peper
  • verse basilicum (garnering)

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens ook de basilicumblaadjes fijn.
  2. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze kort. Voeg dan de courgette en gedroogde Italiaanse kruiden toe en bak dit kort mee.
  3. Voeg de spinazie en verse basilicum toe in delen toe aan de pan en bak, totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan de zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en schenk de slagroom erbij.
  4. Zet de deksel op de pan en het vuur iets lager. Laat de saus 15 minuten pruttelen. Haal ondertussen de zalmfilets uit de koelkast en dep deze droog. Kruid de zalmfilets met zout en peper.
  5. Verwarm een andere koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak de zalm 5 tot 10 minuten op de huid gaar. Je kunt ook de zalm ook in een airfryer bereiden.
  6. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus met groenten over 2 borden en leg op elk bord 1 stuk zalm. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • CalorieĆ«n: 727
  • Vetten: 58,9
  • Koolhydraten: 10,3
  • Vezels: 4,5
  • Eiwitten: 37,3