Een lichte en gezonde avondmaaltijd!
Deze zomerse Griekse salade is lekker om te eten als lunch of lichte avondmaaltijd. De Griekse keuken staat bekend om haar frisse en gezonde ingrediënten. Zo is een Griekse maaltijd niet compleet zonder olijfolie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen in Griekenland een van de hoogste levensverwachting in Europa. De onderzoekers denken dat het komt door het gezonde dieet van de Griekse populatie. De inname van olijfolie en veel groente zou een beschermende werking hebben tegen hart-en vaat ziekten.
In deze Griekse salade wordt gebruik gemaakt van alle traditionele Griekse ingrediënten. Dit maakt het een erg gezonde en bovendien lekkere salade. Daarnaast bevat de salade ook relatief weinig koolhydraten, slechts 8,3 gr per portie! Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.
Serveertip:
Serveer de Griekse salade met een stukje Griekse gevulde kipfilet om een complete Griekse avondmaaltijd te vormen!
Traditionele Griekse salade
- Bereidingstijd: 15
- Totale tijd: 15 minuten
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Lunch, Voorgerecht
- Keuken: Griekse
Ingrediënten
- 3 grote rijpe tomaten
- 2 komkommers
- 1 kleine rode ui
- 100 gr rucola
- 60 ml olijfolie
- 20 ml citroensap
- 1 1/2 tl gedroogde oregano
- 150 gr verkruimelde feta kaas
- 6 zwarte Griekse olijven
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de tomaten en komkommer in blokjes. Snipper vervolgens ook de rode ui en doe de ingrediënten in de grote kom. Voeg de rucola, olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper toe aan de kom meng de inhoud van de kom door elkaar.
- Verkruimel vervolgens de feta in kleine stukjes en voeg dit toe aan de kom. Verdeel de salade in 4 porties. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de salade
- Calorieën: 260
- Vetten: 23,2
- Koolhydraten: 5,3
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 8,1
Eindelijk een salade die lekker is.
Heerlijke salade! Ik heb het nog aangevuld met een restje bloemkoolrijst en verse koriander.