Trio chocolademousse in kerstglaasjes.

Trio van chocolademousse (zonder ei)

Deze chocolademousse in drie smaken – melk, puur en wit – is een heerlijke afsluiter voor een feestelijk diner. We bedachten dit recept speciaal voor de feestdagen, maar eigenlijk kun je er het hele jaar van genieten. Het is simpel om te maken, smaakt ontzettend lekker en ziet er toch feestelijk uit.

Hoe maak je deze chocolademousse?

Het fijne aan deze chocolademousse is dat je hem maakt zonder (rauwe) eieren. Zo kan iedereen zorgeloos genieten van dit dessert. Normaal zorgen eieren voor de luchtige structuur van mousse, maar in dit recept gebruiken we slagroom als alternatief.

Eerst smelten we de chocolade met een beetje slagroom, terwijl we de rest van de slagroom luchtig kloppen. Zodra de gesmolten chocolade is afgekoeld, mengen we deze voorzichtig door de opgeklopte slagroom. Het resultaat is een romige, luchtige en rijke mousse. Voor een feestelijke presentatie doen we de verschillende smaken mousse in aparte spuitzakken, zodat je ze mooi in glaasjes kunt serveren!

Tips

Om de hoeveelheid suikers en koolhydraten te beperken, gebruiken we suikervrije witte chocolade en melkchocolade. Voor de pure chocolade kiezen we een variant met minimaal 85% cacao. Uiteraard kun je de chocolade aanpassen aan jouw eigen dieetwensen. De hoeveelheden en bereidingswijze blijven daarbij gewoon hetzelfde! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kerstrecepten en dessert recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Trio chocolademousse in kerstglaasjes.

Trio van chocolademousse (zonder ei)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 220
  • Totale tijd: 240
  • Porties: 6 kleine glaasjes 1x
  • Categorie: Dessert

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Hak de drie soorten chocolade in kleine stukjes en doe ze in aparte hittebestendige kommen. Voeg aan elke kom 50 ml slagroom toe. Schenk de resterende 350 ml slagroom in een metalen kom en zet deze in de koelkast om goed koud te worden.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie, één soort tegelijk. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop ondertussen de koude slagroom met een elektrische mixer tot zachte pieken.
  4. Spatel voorzichtig een derde van de geklopte slagroom door elk chocolademengsel. Meng totdat het volledig glad is en er geen strepen meer zichtbaar zijn.
  5. Schep de drie mousses elk in een aparte spuitzak. Spuit de eerste mousse in je serveerglas en zet het glas 10-15 minuten in de koelkast om op te stijven. Spuit daarna de tweede mousse erop en laat opnieuw 10-15 minuten opstijven in de koelkast. Herhaal dit met de derde mousse.
  6. Laat de glazen vervolgens minstens 3 uur in de koelkast staan zodat de mousse volledig kan opstijven. Tip: Garneer voor het serveren met wat geraspte chocolade of een toefje slagroom!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 klein glaasje
  • Calorieën: 486
  • Vetten: 44,7
  • Koolhydraten: 8,1
  • Vezels: 6,6
  • Eiwitten: 5,6

 

Trio chocolademousse in kerstglaasjes.

2 Reacties

  1. Kan ik de mousse een dag van tevoren maken?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*