Ingrediënten
Schaal
- 85 gr pure chocolade, 85% cacao
- 85 gr suikervrije melkchocolade
- 85 gr suikervrije witte chocolade
- 500 ml slagroom
- optioneel: extra geschaafde pure chocolade
Bereidingswijze
- Hak de drie soorten chocolade in kleine stukjes en doe ze in aparte hittebestendige kommen. Voeg aan elke kom 50 ml slagroom toe. Schenk de resterende 350 ml slagroom in een metalen kom en zet deze in de koelkast om goed koud te worden.
- Smelt de chocolade au bain-marie, één soort tegelijk. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop ondertussen de koude slagroom met een elektrische mixer tot zachte pieken.
- Spatel voorzichtig een derde van de geklopte slagroom door elk chocolademengsel. Meng totdat het volledig glad is en er geen strepen meer zichtbaar zijn.
- Schep de drie mousses elk in een aparte spuitzak. Spuit de eerste mousse in je serveerglas en zet het glas 10-15 minuten in de koelkast om op te stijven. Spuit daarna de tweede mousse erop en laat opnieuw 10-15 minuten opstijven in de koelkast. Herhaal dit met de derde mousse.
- Laat de glazen vervolgens minstens 3 uur in de koelkast staan zodat de mousse volledig kan opstijven. Tip: Garneer voor het serveren met wat geraspte chocolade of een toefje slagroom!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 klein glaasje
- Calorieën: 486
- Vetten: 44,7
- Koolhydraten: 8,1
- Vezels: 6,6
- Eiwitten: 5,6