Ingrediënten
Schaal
- 350 gr Griekse yoghurt (10% vet)
- 1/2 komkommer
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el witte azijn
- 1/2 el citroensap
- 1 el dille of munt
- 1/2 tl zout
Bereidingswijze
- Maak een halve komkommer schoon en rasp deze vervolgens boven een grote kom fijn. Doe de geraspte komkommer samen met een el azijn en een beetje zout in een zeef. Druk vervolgens m.b.v. een lepel al het vocht uit de komkommer. Herhaal dit, totdat al het overtollige vocht is verwijderd.
- Snijd vervolgens de munt of dille fijn en voeg dit toe aan de kom met de komkommer. Voeg vervolgens ook de yoghurt, olijfolie, geperste knoflook, citroensap en zout toe. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
- Dek de kom af en zet de tzatziki even in de koelkast (het liefst een hele nacht). Serveer de tzatziki bij een stukje vlees of als dip bij crackers of snoepgroente. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 155
- Vetten: 13,5
- Koolhydraten: 3,9
- Eiwitten: 4,2