Heerlijke courgette helften gevuld met groenten, tomatensaus en kaas.

Vegetarische courgette bootjes

Een heerlijke vegetarische variant op gevulde courgette met tonijn!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, vegetarische courgette bootjes. Na veel aanvragen hebben wij nu ook een vegetarisch alternatief op ons populaire gevulde courgette met tonijn en geitenkaas recept. Deze courgette bootjes heb ik gevuld met spinazie, tomaat, ui, knoflook en kaas. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke courgette helften gevuld met groenten, tomatensaus en kaas.

Vegetarische courgette bootjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 30 minutes
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 8 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 middelgrote courgettes
  • 1 middelgroot ei
  • 225 gr spinazie, fijngesneden
  • 1 blikje tomaten in tomatensaus (400 gr)
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1/4 tl zout
  • 1/8 tl zwarte peper, fijgemalen
  • geraspte kaas naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water op een middelhoog vuur en breng dit aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de courgettes eraf. Voeg wanneer het water kookt de courgettes aan de pan toe en kook ze 5 minuten.
  2. Haal de courgettes na 5 minuten koken uit het water en laat ze afkoelen. Wanneer de courgettes zijn afgekoeld kan je het vruchtvlees uithollen met een lepel, doe het vruchtvlees vervolgens in een grote kom.
  3. Klop in een andere kom het ei en voeg deze toe aan de kom met het vruchtvlees. Voeg ook de tomaten in blik, gesneden spinazie, geraspte parmezaanse kaas, gesneden ui, geperste knoflook, zout en peper toe.
  4. Verdeel het tomatenmengsel over de 8 courgette boten en plaats deze in een ovenschotel met bakpapier. Bak de courgette boten 20 minuten in de voorverwarmde oven en haal ze er dan weer uit. Voeg geraspte kaas toe en bak nog eens 5 minuten. Eet smakelijk


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde courgette
  • Calorieën: 85
  • Vetten: 4,0
  • Koolhydraten: 6,2
  • Eiwitten: 6,4
Heerlijke courgette helften gevuld met groenten, tomatensaus en kaas.

3 Reacties

  1. Weer een heerlijk recept. Volgende keer doe ik feta erover heen.

    Reageer
  2. Heel lekker en makkelijk te maken

    Reageer
  3. Écht super lekker. Wij gaan dit absoluut weer maken!!!! Een echte traktatie.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*