Ingrediënten
Schaal
- 4 middelgrote courgettes
- 1 middelgroot ei
- 225 gr spinazie, fijngesneden
- 1 blikje tomaten in tomatensaus (400 gr)
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 kleine ui, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 1/4 tl zout
- 1/8 tl zwarte peper, fijgemalen
- geraspte kaas naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water op een middelhoog vuur en breng dit aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de courgettes eraf. Voeg wanneer het water kookt de courgettes aan de pan toe en kook ze 5 minuten.
- Haal de courgettes na 5 minuten koken uit het water en laat ze afkoelen. Wanneer de courgettes zijn afgekoeld kan je het vruchtvlees uithollen met een lepel, doe het vruchtvlees vervolgens in een grote kom.
- Klop in een andere kom het ei en voeg deze toe aan de kom met het vruchtvlees. Voeg ook de tomaten in blik, gesneden spinazie, geraspte parmezaanse kaas, gesneden ui, geperste knoflook, zout en peper toe.
- Verdeel het tomatenmengsel over de 8 courgette boten en plaats deze in een ovenschotel met bakpapier. Bak de courgette boten 20 minuten in de voorverwarmde oven en haal ze er dan weer uit. Voeg geraspte kaas toe en bak nog eens 5 minuten. Eet smakelijk
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde courgette
- Calorieën: 85
- Vetten: 4,0
- Koolhydraten: 6,2
- Eiwitten: 6,4