Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.

Visschotel met tomatensaus

Het is weer tijd voor een lekker ovenschotel recept! Dit keer hebben wij een zomerse visschotel met tomatensaus gemaakt. Deze Italiaanse visschotel met kabeljauw is super lekker, voedzaam en gezond. Een visschotel wordt vaak gemaakt met een roomsaus. Wij hebben echter gekozen om onze schotel te maken met een zelfgemaakte tomatensaus. Door de tomatensaus blijft de vis mals en krijgt het een lekker fris smaakje. Dit maakt het een ideaal gerecht voor op een warme zomerdag. Bij de schotel serveer je voor een extra frisse smaak een simpele dressing van citroen en olijfolie. De combinatie van kabeljauw, tomatensaus, mozzarella en citroen is hemels! Bij het maken van deze scotel hebben wij ook op de koolhydraten gelet. Zo bevat een portie slechts 9,3 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van deze visschotel genieten als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Tips:
Met dit recept maak je een visschotel voor 4 personen. Bij de visschotel kun je eventueel een frisse salade of een ander bijgerecht serveren. De schotel kun je na bereiding in de koelkast bewaren en eventueel later nog een keer in de oven opwarmen. Het is dus ook mogelijk om de schotel een dag eerder klaar te maken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.

Visschotel met tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 bloemkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 4 el olijfolie
  • 500 gram kabeljauw
  • 250 gr mozzarela (bol)
  • 1/2 citroen
  • 1 takje peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan een grote soeppan en pureer dit fijn met een staafmixer. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en voeg 2 el olijfolie en de geperste knoflook toe. Breng de saus aan de kook en kook ca. 5-10 minuten, totdat de saus goed is ingedikt.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan gevuld met water. Voeg dan ook het bouillonblokje toe en breng het water aan de kook. Kook de bloemkool ca. 10 minuten beetgaar en laat het water daarna uitlekken.
  3. Voeg de tomatensaus toe aan een grote ovenschotel en plaats de kabeljauw in de saus. Breng de kabeljauw en saus op smaak met zout en peper. Voeg dan ook de bloemkoolroosjes toe. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel dit gelijkmatig over de schotel.
  4. Bak de visschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de citroen en snijd de peterselie fijn. Voeg dit samen met de resterende olijfolie toe aan een kom en meng goed door elkaar. Verdeel de schotel na het bakken in 4 porties en serveer met de citroen-olijfolie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 400
  • Vetten: 23,6
  • Koolhydraten: 9,3
  • Eiwitten: 35,3
Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.

19 Reacties

  1. Onverwacht lekker! Aanvankelijk had ik zo mijn twijfels; vis in tomatensaus? Maar absoluut overtuigd! De saus geef ik zelf wat meer smaak mee door een uitje te fruiten, geperste knoflook en dan tomatenblokjes (uit blik) te gebruiken. Verder voeg ik er Italiaanse kruiden aan toe, zout, peper en een beetje citroensap. 10min inkoken en niet pureren, wij houden wel van een wat groffere saus. Deze hoort zeker tot onze favorieten!






    Reageer
  2. Ontzettend lekker! We hebben ervan genoten. Ik had de saus gemaakt van een kilo tomaten, gesnipperd uitje en knoflook. Lekker laten inkoken met wat lepels groene pesto en geraspte Parmezaanse kaas.
    Daar de bloemkool en mozzarella bovenop. Goddelijk!
    Dit is een blijvertje!!






    Reageer
  3. Heerlijk. Ik heb het met diepvries kabeljauw gemaakt en ras el hannout kruiden door de tomatensaus. Samen met de citroenolie smaakte het super lekker. Ik ga dit zeker vaker maken.






    Reageer
  4. Heerlijk.. Zelfs de kinderen hebben gesmuld van dit gerecht. Voor hun had ik er gebakken aardappeltjes bij en voor ons een frisse salade. Voor herhaling vatbaar!






    Reageer
  5. Hoi ik heb dit gerecht klaarstaan voor vanavond, maar vroeg me af wat er met de citroenolie moet gebeuren. Sprenkel je dat op plaatst over je bord?

    Reageer
  6. Hellen Steneker

    Verrukkelijk dit! Simpel en snel te maken. Ik heb er nog lekker wat Italiaanse kruiden door gedaan. Voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  7. Natascha van Eldik

    Erg lekker recept.






    Reageer
  8. Corine Heijneman

    Heerlijk recept, de kabeljauw gekruid met een klein beetje Chili poeder en knoflook poeder. Het hele gezin heeft zitten smullen!
    Bereiding was snel en makkelijk 🤗

    Reageer
  9. Heerlijk!! En makkelijk te maken. En van de meest favoriete gerechten.






    Reageer
  10. super lekker!






    Reageer
  11. Dat was lekker 🙂
    Ik heb er nog een potje zwarte olijven aan toegevoegd.

    Reageer
  12. Heerlijk recept. Ik maakte het met verse tomaten en wat extra cayenne






    Reageer
  13. Heel erg lekker!






    Reageer
  14. Superheerlijk recept. Omdat ik maar één blikje gepelde tomaten had heb ik verse tomaten gebruikt voor de saus.






    Reageer
  15. Een heel lekkere, aparte smaak. Is het mogelijk deze schotel (inclusief de vis en mozzarella) in te vriezen? Of zou je dan de vis en mozzarella later moeten toevoegen?

    Reageer
    • Hi Yvonne,

      Bedankt voor je berichtje. De saus kun je invriezen, ik denk alleen niet dat het handig is om de hele schotel in te vriezen. De vis wordt droog in de vriezer en met de mozzarella gaat het ook niet goed.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  16. Erg smakelijk






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*