Ingrediënten
Schaal
- 1 bloemkool
- 1 groente bouillonblokje
- 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
- 4 el olijfolie
- 500 gram kabeljauw
- 250 gr mozzarela (bol)
- 1/2 citroen
- 1 takje peterselie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan een grote soeppan en pureer dit fijn met een staafmixer. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en voeg 2 el olijfolie en de geperste knoflook toe. Breng de saus aan de kook en kook ca. 5-10 minuten, totdat de saus goed is ingedikt.
- Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan gevuld met water. Voeg dan ook het bouillonblokje toe en breng het water aan de kook. Kook de bloemkool ca. 10 minuten beetgaar en laat het water daarna uitlekken.
- Voeg de tomatensaus toe aan een grote ovenschotel en plaats de kabeljauw in de saus. Breng de kabeljauw en saus op smaak met zout en peper. Voeg dan ook de bloemkoolroosjes toe. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel dit gelijkmatig over de schotel.
- Bak de visschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de citroen en snijd de peterselie fijn. Voeg dit samen met de resterende olijfolie toe aan een kom en meng goed door elkaar. Verdeel de schotel na het bakken in 4 porties en serveer met de citroen-olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de schotel
- Calorieën: 400
- Vetten: 23,6
- Koolhydraten: 9,3
- Eiwitten: 35,3